Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, unul dintre cei mai importanţi producători locali de medicamente, este de părere că autorităţile trebuie să se implice pentru a reduce deficitul de forţă de muncă din domeniul sănătăţii şi să ajute industria de profil să atragă noi investiţii străine.
Inflatia galopanta, aceasta cifra abstracta de 15%, pe care o prezinta institutiile de resort. Fara nici o legatura cu ceea ce simte (sau incepe sa simta) cumparatorul roman, care da 50%, 100%, 200% mai mult pe bunurile necesare zi de zi. Cumparator care
În avalanșa de informații despre digitalizare, automatizare, tehnologizare; în imnurile care se închină IT-ului, unicornurilor, start-up-urilor, bitcoin-ului, industriilor creative, festivalurilor verii; în freamătul economiei care duduie din consum de importuri, greul economiei este dus de muncitorii din fabrici și santiere.
Am dat treapta 1 la un liceu teoretic, dacă nu intram, eram re-rutat către un liceu profesional cu profil agricol, statul îmi dădea după absolvire un serviciu. La treapta a 2-a, două clase s-au comasat în una.
Declarațiile politice sunt optimiste, însă mulți oameni de afaceri ar fi preferat să vadă și o dată clară care să consfințească aderarea pe care o așteptăm (pe nedrept) de foarte mulți ani, de când criteriile tehnice fuseseră deja îndeplinite.
Așa-i și spune Hotărarii de Guvern 807: hotărare pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu IMPACT MAJOR IN ECONOMIE.
Dragoş Damian, CEO-ul producătorului de medicamente Terapia Cluj, spune că este nevoie ca angajabilitatea să devină un criteriu pentru evaluarea învăţământului.
Nu știu dacă România a fost în cărți pentru investiție gigantică anunțată de Moderna, însă mă mint frumos că da.
Război din Ucraina, criza energetică, știri mondene de tot felul, dați-vă la o parte, a început campania pentru Președinția Romîniei din 2024. Iată un subiect care trebuie, cel putin pentru moment, să abată atenția de la problemele