Îl secondez pe Cristian Hostiuc din dorința de a răspunde întrebărilor antreprenorilor români. Răspunsuri practice, non-savante, într-o nota lejeră.
CEO-ul Terapia Cluj, unul dintre cei mai mari producători de medicamente de pe piaţa locală, spune că este nevoie de o reindustrializare pe domenii strategice.
Fiecare leu de evaziune fiscală sau de muncă la negru reduce șansa copiilor români de a avea o țară ca afară, dar mai ales o educație ca afară.
“Știi, aici la noi, trebuie să alergi cât poți de repede doar ca să rămâi pe loc. Dacă vrei să ajungi în altă parte, trebuie să alergi cel puțin de două ori mai repede”.
Voi fi corectat de specialiști, probabil trebuia să spun cartea-documentar sau cartea-non-beletristică, nu știu exact care este genul literar în care se încadrează.
Devine comic cum, în fiecare trimestru întâi din fiecare an, analiștii economici sunt surprinși de creșterea economică. Au fost surprinși și în 2019, și în 2020, și în 2021, și în anii anteriori. Am scris
Avem de-a face cu o „creştere de criză” – cumperi azi pentru că mâine nu mai ştii care va fi preţul, din cauza inflaţiei? – sau cu un parcurs mai bun al economiei, o economie mai „rezilientă”, că tot este la modă acest termen?
De'Longhi ne informează întotdeauna mult prea laconic despre povestea lor de succes și mai ales despre fabricile pe care le-au deschis în Romania, fără să se laude cu rezultatele lor sau să se plângă de problemele pe care în mod sigur le întâmpină.
Dimineața a început pentru fabricile din Romania așa cum începe în fiecare zi din ultimul an: cât au să mai crească prețurile la utilități, dar asta nici nu mai contează, problema reală este ce ne facem daca se taie gazul