Astăzi la mall, cumpărați și o cafetieră De’Longhi!

Astăzi la mall, cumpărați și o cafetieră De’Longhi!

Românilor care se află astăzi la un mall (construit unde altundeva decât în locul unei foste fabrici dărâmate) și care își burdușesc coșul cu produse din import (pentru că nu mai producem aproape nimic în țară) le-a scăpat probabil știrea începutului de an: “Italienii de la De’Longhi cumpără o fabrică în Bihor și extind producția în România”.

Asta însemnând 500 de joburi noi, taxe și impozite pentru școlile și spitalele din România și, nu în ultimul rând, un punct marcat pentru reindustrializare. Salutam în ZIUA de CLUJ deschiderea, de acum opt ani, a fabricii De’Longhi din Cluj, notând: “Iată că pe langă electrocasnicele fabricate la Găești, Brașov, Satu Mare, românii își vor putea cumpăra electrocasnice produse la Cluj!

Este poate prilejul ca acum, la început de an, când ne planificăm obiectivele personale, să ne promitem să cumpărăm, atunci când avem alternative, lucruri fabricate în România - la fel cum fac nemții, francezii, polonezii, care achiziționează produse fabricate la ei, doar trei exemple europene notorii de consumatori patrioți”.

Suntem o țară care a pus la pământ 7.000 de fabrici, devenind astfel complet dependentă de importuri și ai cărei guvernanți iresponsabili sau incompetenți continuă să ducă spre închidere alte industrii puternice: chimică, siderurgică, farmaceutică, spunând că așa cere Uniunea Europeană. Fiind consumatori, este momentul să înțelegem ițele economiei și să ne punem lucrurile în ordine.

Creșterea economică sustenabilă poate veni doar din industrializare, în cele din urmă din consumul și exportul de produse fabricate în România. Așadar, dacă vrem să punem umărul la creșterea României, fără să ne mai pese de circul politic de la televizor, este nevoie să cumpărăm lucruri fabricate la noi în țară.

Asta însemnând poate și o cafetieră De’Longhi, atunci când vom avea nevoie de ea. Probabil că liderii noștri de la centru sau din regiuni vor înțelege că lumea industrială se va schimba după criza din China și vor ști să profite, atrăgând investitori care vor vrea să plece din acea țară.

Uite, un proiect regional, poate pentru Alianța Vestului: să atragă un investitor care să construiască o fabrică de consumabile sanitare sau de vaccinuri!

Dragoș DAMIAN
CEO Terapia SA

Comenteaza