Cum găsești o agenție imobiliară potrivită nevoilor tale

Cum găsești o agenție imobiliară potrivită nevoilor tale
| Foto: Adobe Stock

Este dificil să găsești o agenție imobiliară care să ofere servicii cu adevărat bune. Găsirea unei opțiuni rezonabile este cu siguranță dificilă, mai ales dacă ești presat de timp.

Înainte de a contacta agenția, familiarizează-te bine cu legea, cu reglementările. Aceasta este necesar pentru a evita situațiile neprevăzute și pentru a fi competent din punct de vedere juridic.

Ce îți poate oferi o agenție imobiliară

O agenție imobiliară este o organizație intermediară care pune la dispoziția clienților săi toate serviciile necesare legate de imobiliare. Acestea sunt esențiale pentru:

  • achiziționarea propriei locuințe sau vânzarea acesteia;
  • schimbul de proprietăți cu o plată suplimentară sau o evaluare egală;
  • închirierea de proprietăți rezidențiale în scopuri profesionale;
  • achiziționarea de bunuri imobiliare în baza unui credit ipotecar;
  • înregistrarea unei schimbări de utilizare, înregistrare sau radiere.

Dacă este necesar, se poate încheia un acord cu o agentie imobiliara Cluj. Condiția obligatorie este întocmirea unui contract în două exemplare. Acesta este semnat direct de agenție și de client. Totodată, este bine să analizezi recenziile de pe internet; acestea arată reputația agenției.

Cum alegi o agenție imobiliară de încredere

  1. Alege profesioniști dovediți cu o reputație impecabilă;
  2. Verifică documentele unei agenții imobiliare;
  3. Cere reprezentantului agenției să-ți arate licența, certificatele și legitimațiile angajaților companiei;
  4. Verifică dacă agenția imobiliară este înscrisă în registrul persoanelor juridice și dacă documentele sale constitutive sunt valabile. Pentru a face acest lucru, întreabă orice avocat sau notar;
  5. Verifică asigurarea de răspundere civilă a agentului imobiliar;
  6. Caută informații în cadrul asociațiilor profesionale;

Agențiile imobiliare certificate pot fi găsite după locație sau numele companiei;

  1. Caută și analizează toate recenziile în surse deschise și veridice;

Asigură-te că verifici tot ce scriu oamenii despre agenția online. Dar nu crede orbește toate postările deoarece concurenții pot scrie recenzii negative. Tratează informațiile pe care le obții cu spirit critic.

  1. Verifică dacă ofertele de vânzare sau de închiriere sunt actualizate. Agențiile imobiliare care nu au un site web ar trebuie să îți pară suspecte;
  2. Compară prețurile pentru servicii

Verifică tarifele agenției și compară-le cu cele ale concurenților. Prețurile excesiv de mici sunt un semnal de alarmă.

De ce este sigur să te adresezi unei agenții imobiliare

Colaborând cu o agenție elimini toate riscurile asociate cu găsirea unui profesionist pe cont propriu. O agentie imobiliara Bucuresti păstrează statistici interne privind numărul de tranzacții, astfel încât competența personalului este documentată.

Personalul agenției are la dispoziție o bază de date extinsă, fără falsuri. Fiecare proprietate este verificată cu atenție, astfel încât clientul primește cele mai recente și fiabile informații. Astfel, o agenție imobiliară te va ajuta să cumperi sau să vinzi un apartament rapid și fără probleme. Nu mai este nevoie să stai ore întregi pe diferite site-uri de internet pentru a găsi o opțiune bună. Nu va trebui să îți petreci timpul pentru a cerne anunțuri inadecvate, vizite la obiecte și pentru a verifica documentele. Nu va trebui să conduci prin oraș în căutarea unui apartament care să se potrivească cu adevărat cu fotografiile. Agenția imobiliară se ocupă de toate aspectele în locul tău.

Comenteaza