"U" Jolidon visează la o nouă finală europeană. "Studentele" pot evita în sferturi principale favorite

Echipa de handbal feminin s-a calificat fără emoţii în optimile de finală ale Cupei EHF şi are în faţă un adversar modest, echipa Belediyesi Anka Spor, din Turcia.

"Studentele" au ajuns fără emoţii în optimile de finală, după o dublă victorie cu PAOK Salonic, din Grecia, şi pornesc ca mari favorite şi în faţa turcoaicelor. Având statul de cap de serie, "U" a evitat formaţii puternice ca şi Esbjerg (Danemarca), Lada Togliatti (Rusia) sau Copenhaga (Danemarca) şi ar putea da peste un adversar facil şi în faza sferturilor, dacă va ajunge acolo. "U" are statut de cap de serie, având un coeficient European ridicat şi va evita, cu siguranţă echipele Dinamo Vogograd şi Esbjerb, două dintre principalele favorite la câştigarea trofeului. Echipa clujeană îşi va păstra statutul de cap de serie până în faza semifinalelor, dacă va şi ajunge acolo.

"De ce să nu ne gândim, de ce să nu visăm? Acum trebuie să trecem de echipa din Turcia, în faţa căreia pornim ca favoriţi, iar apoi, cu un culoar favorabil am putea ajunge într-o nouă finală. Visăm la o nouă finală europeană, ar fi o realizare extraordinară pentru fete, pentru toată echipa , ar fi ceva senzaţional. Evităm, într-adevăr echipe tari în sferturi, dar sunt şi altele puternice. Luăm totul pas cu pas şi sper să ajungem cât mai departe, mai ales că suntem singura formaţie românească rămasă în competiţie", a explicat pentru ZIUA de CLUJ Cosmin Sălăjan, directorul sportiv de la „U".

Partidele din Cupa EHF se vor juca la începutul lunii februarie.

 

Etichete
Comenteaza