Ministrul Transporturilor, vizită pe Sebeș - Turda. Va ajunge pe Autostrada Transilvania și la Cluj-Napoca

Ministrul Transporturilor, vizită pe Sebeș - Turda. Va ajunge pe Autostrada Transilvania și la Cluj-Napoca
| Foto: Alba24.ro

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, este în vizită de lucru în Transilvania. 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit joi în județul Alba, pentru o nouă verificare a stadiului lucrărilor de pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii 10 Sebeș – Turda. După-amiază, acesta a avut o întâlnire cu reprezentanții constructorului Aktor.

Ministrul i-a anunțat pe jurnaliști că nu va pleca din zonă și că va reveni și vineri pe șantier pentru a vedea dacă utilajele continuă să lucreze. Mai mult, acesta a adăugat că va face o vizită în cursul serii la Autostrada Transilvania (A3), după care va rămâne până dimineață la Cluj-Napoca, scrie alba24.ro

Autostrada Sebeş - Turda va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are o lungime de 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Loturile 3 şi 4 au fost dechise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 ar trebuie finalizate până la finele lui 2019. 

Valoarea lucrărilor, fără taxa pe valoarea adăugată, este de 541 de milioane de de lei pentru lotul 1, de 549 de milioane pentru lotul 2, de 420 de milioane pentru lotul 3, de 470 de milioane pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi de la bugetul de stat, 15%.

Comenteaza