Taxi la preț de dumping la Cluj. Clever momește clujenii pentru o săptămână

Taxi la preț de dumping la Cluj. Clever momește clujenii pentru o săptămână

Clujenilor care fac comandă prin aplicația Clever Taxi li se promite un tarif de 0,80 lei/km pe toată durata lunii iunie… care mai ține câteva zile.   

“Clever Taxi îi sărbătorește pe cei 100.000 de clujeni care au făcut comandă de taxi prin aplicație. Cu această ocazie, toate cursele  din Cluj-Napoca vor avea un tarif de călătorie de 0,8 lei/km. Acest tarif se aplică doar curselor făcute la plata cu cardul, prin serviciul CleverPay, toată luna iunie.

Plata cu cardul s-a lansat în premieră la Cluj, unde avem o rată de adopție foarte mare pentru acest serviciu, clujenii fiind extrem de deschiși la tehnologiile moderne de mobilitate urbană. Ne dorim ca plata cu cardul pentru taxi să devină o normalitate, astfel că am decis să o facem și mai accesibilă, prin scăderea tarifului de călătorie la 0,80 lei per kilometru, cel mai mic preț din oraș“, pretinde Mihai Rotaru, CEO al Clever Taxi.

Clever Taxi a lansat în ianuarie, la Cluj, plata cu cardul. “Tariful preferențial se aplică sub forma unui discount de 65% și toate costurile promoției sunt acoperite de Clever Taxi. Tariful e fix și nu suferă modificări în funcție de cerere sau factori externi. Timpul mediu de găsire a unei mașini este de 7 secunde, iar șoferul ajunge la pasager în 3 minute. Un șofer disponibil în Clever Taxi are un rating mediu de 4,9/5 stele”, precizează conducerea societății.

Anunțul oficial al Clever Taxi a fost făcut în 22 iunie, cu doar o săptămână înainte de finalul lunii. În prezent, tariful mediu practicat de majoritatea societăților clujene care au activitate de taximetrie se ridică la 2,25 lei/km ziua și de 2,50 lei/km noaptea, la care se adaugă cel de pornire, de 2,25 lei, în timp ce staționarea se taxează cu 22,50 lei ziua, respectiv cu 25,00 lei noaptea.

Propunerea de scumpire, atacată
Primăria Cluj-Napoca a organizat în primăvară o întâlnire cu proprietarii firmelor de taximetrie. Unii au propus ridicarea plafonului de preț, lucru respins însă de majoritatea întreprinzătorilor din domeniu. “Suntem obligați să refuzăm zilnic 1.000 de comenzi. Din această cauză există șoferi care se comportă urât; știu că oricum vin alte curse”, explica Ioan Oprean, administrator al Nova Taxi. Venitul mediu lunar al unui taximetrist care lucrează singur pe mașină se ridică la 9.000 de lei, din care se scad cheltuielile, impozitul, taxele de dispecerat și reautorizare. La Cluj-Napoca s-au acordat 2.400 de autorizații de taximetrie, limită maximă prevăzută legal.
Dispută între premieri pe ridesharing
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a iniţiat un proiect de lege prin care serviciile de ridesharing ca Uber şi Taxify şi serviciile de comandă de taxi Star Taxi şi Clever Taxi să fie limitate. Fostul premier Victor Ponta i-a transmis actualului prim-ministru, Viorica Dăncilă, că activitatea platformelor de tip ridesharing trebuie îmbunătăţită și nu interzisă prin ordonanţe de urgenţă. "Fac parte din acest milion de români care au cont și folosesc Uber. E un mijloc modern de transport urban specific marilor orașe: are mari avantaje pentru utilizatori și asigură venituri suplimentare pentru niște oameni care muncesc cinstit”.
Top firme taximetrie Cluj (cotă de piață, 2016)
  1. Fla Trans 0,71%
  2. Terra Fan 0,59%
  3. Autoacces 0,53%
  4. Pritax City 0,49%
  5. Ovitrans Serv 0,48%
Sursa: Termene. ro
Comenteaza