Șoferii care efectuau curse în Cluj prin intermediul unei aplicații de ride-sharing neautorizată, sancționați. Plăcuțele de înmatriculare au fost reținute

Conducătorii auto care efectuau curse în Cluj-Napoca, în perioada festivalului UNTOLD, prin intermediul unei aplicații de taxi și ride-sharing neautorizată au fost sancționați. Polițiștii le-au reținut și plăcuțele de înmatriculare.

O aplicație de taxi și ride-sharing, folosită în Cluj-Napoca de mai mulți șoferi, în perioada festivalului UNTOLD, nu are autorizația necesară pentru a putea efectua transport alternativ de persoane.

“Ediția din acest an a celebrului Untold ne a arătat cât tupeu, câtă lehamite față de lege, au unii oameni de afaceri. «Partenerul» de mobilitate oficial fiind ELEC, o aplicație de ride-sharing care nu are nicio copie conformă emisă de ARR Cluj pentru a putea efectua transport alternativ de persoane.

Veniți la Cluj cu o flotă consistentă de vehicule electrice, ELEC ne a arătat că dacă dispui de capital suficient legea este facultativă.Concurența credem că trebuie să fie loială, cu aceleași principii de aplicare a reglementărilor în vigoare, indiferent de potența financiară sau de «pilele» avute. Vom face toate diligențele legale pe lângă MCSI pentru a arăta că platforma ELEC a încalcat grav condițiile de autorizare respectiv OG49/2019, atunci când, contrar legii, a intermediat curse cu vehicule neautorizate”, a scris Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

De asemenea, polițiștii din Cluj-Napoca au aplicat 23 de sancțiuni conducătorilor auto care efectuau curse prin intermediul acestei aplicații. Ca măsură complementară, oamenii legii le-au reținut plăcuțele de înmatriculare, potrivit IPJ Cluj.

Comenteaza