Firma de ridesharing care făcea în vară curse neautorizate la Cluj-Napoca anunță că vrea să vină oficial în oraș

Firma de ridesharing care făcea în vară curse neautorizate la Cluj-Napoca anunță că vrea să vină oficial în oraș
| Foto: Facebook - Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania

ELEC, aplicația de taxi care a efectuat în vară curse în oraș, deși nu era autorizată să opereze la Cluj-Napoca, anunță că vrea să intre - legal de data aceasta - pe piața locală de ridesharing, la concurență cu Uber și Bolt, dar și cu taxiurile clasice.

Star-up-ul ELEC oferă servicii de ridesharing. Actualmente, compania operează cu peste 200 de mașini electrice în București și județul Ilfov. Reprezentanții acesteia au anunțat că serviciul oferit va fi extins în Cluj-Napoca și în alte câteva orașe mari din România.

„Chiar în acest moment înrolăm şoferi din diverse oraşe. Vom opera în oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Constanţa în anul 2024 şi Iaşi“, a declarat Alex Manea, CEO & cofondator ELEC, în cadrul unei emisiuni ZF.

Start-up-ul caută șoferi care dețin mașini electrice.

„Operăm peste 200 de maşini electrice în acest moment, maşini electrice care aparţin grupului ELEC şi maşini electrice care le aparţin partenerilor. Obiectivul nostru nu este neapărat acela de a achiziţiona autoturisme şi de a opera propria flotă, ci de a înrola cât mai mulţi partenerii în platforma ELEC“, a mai spus cofondatorul Alex Manea.

ELEC a efectuat curse fără autorizație la Cluj-Napoca, în august 2023

Reamintim faptul că, pe parcursul festivalului UNTOLD, desfășurat în Cluj-Napoca la începutul lunii august, mai mulți șoferi care efectuau curse prin intermediul aplicației de taxi și ride-sharing neautorizată au fost sancționați. Polițiștii le-au reținut și plăcuțele de înmatriculare.

Aplicația ELEC nu avea autorizația necesară pentru a putea efectua transport alternativ de persoane la Cluj-Napoca.

La vremea respectivă, Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania afirma că „ELEC a încalcat grav condițiile de autorizare, respectiv OG49/2019, atunci când, contrar legii, a intermediat curse cu vehicule neautorizate”.

De asemenea, polițiștii din Cluj-Napoca au aplicat 23 de sancțiuni conducătorilor auto care efectuau curse prin intermediul acestei aplicații. Ca măsură complementară, oamenii legii le-au reținut șoferilor plăcuțele de înmatriculare, potrivit IPJ Cluj.

Comenteaza