Cel mai mare constructor al Clujului, în topul celor mai activi în România

Cel mai mare constructor al Clujului, în topul celor mai activi în România

Compania de construcții Wincon Cluj s-a clasat pe a doua poziție între firmele de profil din țară, cu patru șantiere industriale la activ. 

Conform datelor analizate cu ajutorul asistenței virtuale de vânzare la șantiere VICTA, în luna mai au fost identificate 480 proiecte industriale la nivel național. Acestea ocupă o suprafață de 1,6 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 3,1 miliarde de lei.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor (45 proiecte) și Ilfov (32 proiecte). Cele mai multe investiții industriale monitorizate în luna mai sunt spații de depozitare (259 proiecte). Au fost identificate și 140 spații de producție, 41 spălătorii auto, 38 proiecte de zoo/biotehnie și 69 ateliere de reciclare.

Mai mult de 86% dintre proiectele industriale monitorizate sunt private. Mai exact, au fost identificate 416 investiții private, 16 publice și 48 cu finanțare public-privată. În luna mai au fost monitorizate cinci proiecte în stadiul de intenție, 12 în proiectare, 218 în autorizare, 68 înainte de execuție, 75 în construcție, 26 în stadiul de amenajare și 76 finalizate.

Între primele șantiere în construcție din România se află fabrică de producție a etanolului din celuloză Sunliquid, Dolj, 93.165 mp; o unitate de depozitare și birouri, anexe tehnice din Ilfov, 76.539 mp; parcul logistic Eli Park 3, Ilfov, 72.000 mp.

În ultimele trei luni au fost identificate 525 de birouri de arhitectură care au executat lucrări industriale la nivel național. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt Engineering Division (6 lucrări), Contemporan Proiect (6 proiecte), Poliart (5 proiecte) și Cofido (5 proiecte).

303 antreprenori generali care au executat lucrări industriale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt Sagex Construct (5 proiecte) și Wincon Cluj (4 proiecte).

Comenteaza