Program ambițios de investiții la Terapia Cluj. Dragoș Damian: "Peste 25 mil. euro pentru extindere, retehnologizare și regenerare industrială"

Program ambițios de investiții la Terapia Cluj. Dragoș Damian: "Peste 25 mil. euro pentru extindere, retehnologizare și regenerare industrială"

Planul de investiții se află deja în derulare la fabrica de medicamente Terapia din Cluj-Napoca și vizează atât extinderea capacității de depozitare, cât și un upgrade tehnologic al proceselor de producție.

Prima bornă a acestui plan ambițios de investiții este noul depozit.

"Alături de partenerii de la Wincon, ne mișcăm foarte repede cu depozitul de produse finite, o investiție de 6 milioane de euro care va deservi întregul spațiu al Uniunii Europene", a declarat pentru ZIUA de CLUJ CEO-ul Terapia S.A., Dragoș Damian.

Proiectul de extindere a suprafeței de depozitare a fost câștigat de compania de construcții Wincon Cluj, controlată de frații Bogdan şi Werner Irsik. La finalul dezvoltării, capacitatea de depozitare se va dubla.

Planul de investiții nu se oprește aici, a explicat Dragoș Damian: "În următorii trei ani punem în operă un plan de investiții de peste 25 de milioane de euro pentru extindere, retehnologizare și regenerare industrială. Începând cu 2024 vom avea echipamente de împachetare de ultimă generație, iar în 2025 Terapia va avea o nouă față, potrivită ambițiilor urbanistice ale municipiului Cluj-Napoca".

Dragoș Damian: "O țară are o economie puternică după fabricile, șantierele și fermele pe care le adună la socoteală, nu după numărul de mall-uri&

Terapia are în vedere și viitoarele generații care vor lucra în fabrica de medicamente.

"Cel mai important proiect rămâne pregătirea continuă a peste 200 de elevi și studenți pentru industria farmaceutică, în parteneriat cu Colegiul Ana Aslan și alături de Consorțiul de Învățământ Dual din Cluj", a dezvăluit CEO-ul Terapia.

Investițiile vor permite producătorului clujean de medicamente să rămână în vârful pieței de profil din România și UE.

"Vom continua să scriem cu mândrie «Fabricat în Cluj-Napoca, România» pe cele peste 200 de milioane de cutii de medicamente care ies anual pe porțile companiei noastre", a declarat Dragoș Damian.

Terapia Cluj, deținută de concernul indian Sun Pharma, este cea mai mare companie de medicamente generice și produse OTC din România. 

Sun Pharmaceutical Industries Ltd. (Sun Pharma) este a patra cea mai mare companie de medicamente generice din lume, cu venituri globale de peste 5,1 miliarde USD, cu peste 40 de unități de producție și cu prezență în peste 100 de țări de pe tot globul.

Comenteaza