Cluj Arena, la testul UEFA. Cum se prezintă gazonul FOTO

Cluj Arena, la testul UEFA. Cum se prezintă gazonul FOTO
Directorul direcţiei de administrare a stadionului Cluj Arena, Radu Raţiu, a dat ultimele detalii despre pregătirea arenei pentru marele meci cu Danemarca.

Radu Raţiu a declarat luni, în emisiunea "1 la 1", de la Realitatea FM Cluj, că arena a fost inspectată şi de oficiali ai UEFA. "Am avut vizită şi din partea celor de la UEFA, săptămâna trecută. Testele asupra gazonului au ieşit bune, aşa că în 26 martie vom avea un gazon foarte bun, iar toate dotările stadionului Cluj Arena sunt într-o stare foarte bună.

De circa o săptămână am pornit şi sistemul de încălzire a terenului. Experţii de la UEFA ne-au făcut anumite recomandări. Noi efectuăm în zilele următoare aceste operaţiuni, cât şi alte operaţiuni legate de stadion, cu firmele de mentenanţă în ceea ce priveşte toate măsurile privind siguranţa participanţilor la acest eveniment", a explicat Raţiu.

Starea suprafeţei de joc de pe noua arenă a Clujului a fost analizată în comparaţie cu modul în care s-a prezentat aceasta la celelalte două meciuri ale naţionalei de fotbal, de anul trecut, cu Spania şi cu Muntenegru.

Starea gazonului la meciul cu Spania de anul trecut a fost la 80%, iar la meciul cu Muntenegru, din septembrie (după ce în august gazonul fusese afectat serios de festivalul Untold, n. red.), undeva la 70%, a precizat directorul Cluj Arena. „În 26 martie vom avea un gazon de categoria IV, cea mai înaltă categorie. Acum cu siguranţă gazonul va fi la un procent între 85 şi 90%. Pentru ca să fie un gazon foarte bun este recomandat să fie undeva peste 80%", a spus Raţiu.

La meciul cu Danemarca, Cluj Arena va fi plin de suporteri ai naţionalei României, în timp ce suporterii danezi vor fi mult mai puţini, mai afirmă directorul stadionului. „Cluj Arena va fi un vulcan pro-echipa României; naţionala este foarte iubită la Cluj şi în Transilvania.

Sunt nişte regulamente care trebuie respectate, numărul total de participanţi va fi de 27.000, circa 90% din capacitatea stadionului. Vor veni şi suporteri danezi, vor fi undeva între 200 şi 800 de persoane. Federaţia daneză a cerut 800 de bilete, sunt vreo 200 vândute, dar în ziua meciului vom şti cu exactitate".

Reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal (FRF) vor veni la Cluj în săptămâna meciului, atunci ajungei şi reprezentanţii de la UEFA. Din câte se ştie până în prezent, naţionala va veni vineri, iar sâmbătă vor fi antrenamentele oficiale. FRF urmează să anunţe ora antrenamentului şi dacă acesta este deschis publicului.

Echipa naţională de fotbal a României va disputa împotriva selecţionatei din Danemarca cea de-a cincea partidă din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia - 2018, duminică, 26 martie, de la 21:45, pe Cluj Arena.

Comenteaza