Foto Şepcile Roşii îi ameninţă pe CFR-işti: "Să vedem cine coboară joi şi duminică din deal în vale, la campionatul mondial de rupt picioare"

Urmează o săptămână fierbinte în Cluj-Napoca. Echipele de fotbal rivale ale oraşului vor avea două confruntări, iar tensiunea creşte pe măsură ce curg deja mesajele de ameninţare din partea ultraşilor lui "U" Cluj la adresa suporterilor campioanei din Gruia.

"Start joc...", au postat în weekend Şepcile Roşii pe Facebook alături de o fotografie cu mai multe streaguri și un banner care ar fi fost pregătit de rivalii feroviari înaintea confruntărilor directe dintre cele două echipe clujene.

Comentariile de sub imaginea cu steagurile lui CFR Cluj capturate de galeria Universităţii arată cât de tare se încing spiritele pe măsură ce a început deja numărătoarea inversă până la prima confruntare de pe Cluj-Arena. "Să vedem cine coboară joi şi duminică din deal în vale, la campionatul mondial de rupt picioare", a transmis un suporter înfocat al Universităţii.

De fapt încă de luna trecută, „Șepcile Roșii”, suporterii înfocaţi ai echipei "U" Cluj, au afișat două bannere ameninţătoare la stadionul rivalei CFR Cluj, „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia. Pe cele două bannere erau afișate mesajele „Someșul vreți să-l traversați/Grijă mare, să nu vă înecați” și „Când cobori din deal în vale/Ai șanse să-ţi rupi picioare”.

"U" Cluj şi CFR se vor întâlni joi 20 octombrie și duminică, 23 octombrie pe Cluj Arena. Meciul de joi este cel din Cupa României, iar după trei zile va urma derby-ul din ultima rundă a turului Superligii. Ambele meciuri vor avea loc pe stadionul Cluj Arena.

Emil Boc, primarul Clujului, a făcut apel la calm încă de când s-a vorbit că CFR Cluj ar putea juca unele meciuri pe Cluj-Arena și a transmis că speră să nu existe evenimente violente între fanii celor două rivale din oraș. Între timp CFR Cluj nu a primit acordul să joace pe stadionul municipalităţii, iar oficialii din Gruia au considerat că e mai bine să joace în deplasare decât să încingă spiritele inutil. 

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a calificat la vremea respectivă gestul drept unul responsabil. “CFR are oameni responsabili în conducerea clubului. Chiar dacă cererea lor este legală, urmare a pozițiilor exprimare de unele instituții abilitate, au decis sa joace meciul la Mediaș. Prin aceasta se preîntâmpină nașterea sau escaladarea unei posibile stări de tensiune în oraș, pe fondul unei eventuale decizii”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe în luna septembrie. 

Comenteaza