Alexandru Cordoș, blând la adresa consilierilor locali Ciubăncan și Mătușan: „Nu cred că faptele sunt de natura unei soluții extreme”

Alexandru Cordoș, blând la adresa consilierilor locali Ciubăncan și Mătușan: „Nu cred că faptele sunt de natura unei soluții extreme”
| Foto: Facebook.com/Anca Ciubancan

Președintele interimar al PSD Cluj nu crede că cei doi consilieri locali, Anca Ciubăncan și Vladimir Mătușan își vor pierde sprijinul politic sau funcția de consilieri.

Amintim că, organizația Municipală PSD Cluj-Napoca a trimis către liderul organizației județene, Alexandru Cordoș, propunerea de suspendarea și de retragere a sprijinului politic pentru cei doi consilieri. Social-democratul spunea, luni, pentru ZIUA de CLUJ, că în zilele următoare va fi comunicată decizia. Se pare că nici până miercuri n-a fost luată o hotărâre oficială, dar Cordoș este de părere că lucrurile au fost lămurite.

„Despre cazul celor doi consilieri, în primul rând n-a fost vorba doar de ei doi, ci de mai mulți. Aceștia au făcut obiectul unor discuții la sesizarea Comisiei de Etică din partea unor colegi de partid. Lucrurile au fost analizate, au făcut obiectul unor sancțiuni, iar colegii au făcut contestații la acestea.

În acest moment cred că lucrurile au fost lămurite și ne vom continua activitatea, însă cei care sub o formă sau alta încalcă prevederile statutului vor avea parte de analiză și de îndreptarea acestor lucruri. Fiecare membru de partid este responsabil de ceea ce face. Vom vedea la ce concluzie se va ajunge, dar cred că faptele nu sunt în acest moment de natura unei sancțiuni extreme”, a declarat, la un post de radio local, liderul PSD Cluj.

Referitor la retragerea sprijinului politic, Cordoș a afirmat că la ultimul congres s-a modificat statutul, iar consilierii locali pot să-și piardă funcția doar dacă își pierd statutul de membru de partid.

„Din păcate, în ultima perioadă actuala conducere județeană interimară a PSD Cluj și cea municipală s-au confruntat cu mai multe probleme de acest gen. De vreo 5 ani de zile persistă această situație, din cauza incertitudinii de la nivelul conducerii. Organizația județeană este la această oră așezată, reorganizată, avem 27 de departamente cu oameni tineri, cu oameni cu experiență din toate mediile și straturile societății. Cred că acest lucru începe să se vadă”, a explicat Cordoș.

Comenteaza