Război în PSD Cluj-Napoca. Se cere capul consilierilor locali Ciubăncan și Mătușan

Război în PSD Cluj-Napoca. Se cere capul consilierilor locali Ciubăncan și Mătușan
| Foto: Facebook.com/PSDClujOfficial

Organizația Municipală PSD Cluj-Napoca a trimis către liderul organizației județene, Alexandru Cordoș, propunerea de suspendarea și de retragere a sprijinului politic pentru consilierii locali Anca Ciubăncan și Vladimir Mătușan.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, cei doi riscă chiar pierderea mandatelor de consilieri locali din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca. Așadar, la finalul lunii mai a avut loc ședința Biroului Permanent Municipal PSD Cluj-Napoca în care s-a făcut această propunere. La aproape trei luni distanță, nu s-a luat o hotărâre oficială în privința celor doi.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, pentru a afla mai multe detalii despre această situație. Social-democratul spune că în zilele următoare va fi comunicată decizia.

„Este o dezbatere la comisia de etică, s-au audiat martorii și altele. Avem un material final care le va fi comunicat celor doi consilieri. Într-un partid sunt și multe probleme, care, conform statutului se dezbat în organizația municipală, apoi în comsiile de etică și integritate. Sigur, vor fi luate măsurile statutar corespunzătoare.

Sunt niște etape, iar dacă aceste etape vor duce la pierderea calității de membru, atunci își va pierde și calitatea de consilier. Motivele pentru PSD Cluj a făcut această solictare sunt legate de crearea unui prejudiciu de imagine organizației municipale, plecând de la un comportament neadecvat. Decizia aparține Comisiei de Etică, nu mie sau președintelui PSD Cluj-Napoca”, ne-a declarat Cordoș.

Liderul PSD Cluj-Napoca, Ovidiu Săcară, a afirmat că propunerile de sancționare au fost contestate la Comisia de Etică, care este în subordinea organizației județene și că nu poate să anticipeze ce se va întâmpla.

„Au fost anumite abateri legate de prejudicierea imaginii organizației noastre și implicit a organizației județene. Au fost niște dezbateri interne. Chestia asta a fost generată de anumite apariții în presă, de anumite reacții ale colegilor noștri, s-au generat anumite discuții începând cu vara anului trecut. Oricine dintre noi care încalcă prevederile statutului și aduc atingeri organizației care i-a promovat riscă o varietate de sancțiuni, de la simplu avertisment până la excludere. Sper ca împreună cu toți colegii să încercăm să ne corectăm abordările și atitudinea”, a spus, pentru ZIUA de CLUJ, președintele PSD Cluj-Napoca.

Anca Ciubăncan a precizat că va reveni cu un răspuns oficial în cursul zilei de luni sau marți, fiind plecată din țară la ora redactării articolului.

Consilierul Vladimir Mătușan nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Comenteaza