VIDEO - Ultimele momente înaintea prăbușirii avionului din Nepal. Un pasager a fost în direct pe Facebook

VIDEO - Ultimele momente înaintea prăbușirii avionului din Nepal. Un pasager a fost în direct pe Facebook
| Foto: captura video

În momentul în care a avut loc accidentul aviatic din Nepal, unul dintre pasagerii indieni găsiți morți printre rămășițe, a transmis din avion live pe Facebook.

Cu doar câteva minute înainte de prăbușirea avionului în localitatea Pokhara din Nepal, patru dintre pasagerii aflați la bord, toți din Ghazipur din Uttar Pradesh, India, au intrat în direct pe Facebook pentru a împărtăși experiența lor de zbor. Bărbații se îndreptau spre Pokhara într-o excursie de o săptămână cu parapanta, după ce au aterizat în Nepal la 13 ianuarie.

În timp ce avionul cobora, unul dintre cei patru tineri exclamă: „Este foarte distractiv!”

Cei patru prieteni pot fi auziți râzând și glumând în timp ce camera îl arată zâmbitor pe unul dintre ei, un bărnat de 29 de ani, tată a trei copii, care conducea o mică afacere acasă, în India, scrie The Guardian.

Totul pare calm în avion, fără anunțuri sau avertismente din partea pilotului sau a personalului. Dar dintr-o dată, avionul pare să se îndepărteze cu un vuiet puternic, iar sunetele prăbușirii lui la pământ sunt surprinse de camera telefonului, înainte ca ecranul să fie umplut de flăcări. Resturile aeronavei în flăcări sunt vizibile un moment pe ecran înainte de a se înnegri. După aceea, tăcere, nu se mai aude nicio voce.

Din atmosfera din videoclipul transmis pe Facebook rezultă că cei 68 de pasageri și patru membri ai personalului de la bordul zborului Yeti Airlines nu aveau idee că avionul era pe cale să se prăbușească chiar în momentul în care ateriza.

Acesta a fost cel mai mare dezastru aviatic din Nepal din 1992, când 167 de persoane au murit la bordul unui zbor Pakistan International Airlines care s-a prăbușit la apropierea de Kathmandu.

Comenteaza