Ardelean condamnat la închisoare după ce și-a amenințat vecinii cu moartea într-un live pe o rețea de socializare

Ardelean condamnat la închisoare după ce și-a amenințat vecinii cu moartea într-un live pe o rețea de socializare
| Foto: adevarul.ro / playtech

Un bărbat din județul Alba, care și-a amenințat vecinii într-un live făcut pe Facebook, a fost condamnat la închisoare.

Faptele pentru care bărbatul a fost adus în fața judecătorilor au avut loc în luna ianuarie și februarie a anului 2021.

Între familia amenințată și bărbat s-ar fi aflat o stare conflictuală mai veche, iar judecătorii l-au condamnat pe bărbat pentru cinci fapte de amenințare, scrie Alba24.ro.

În data de 19 ianuarie 2021, bărbatul s-a întâlnit pe stradă cu membrii familiei, unde a început să le adreseze injurii și amenințări cu moartea.

Ulterior, în data de 24 ianuarie, bărbatul a făcut un live pe Facebook, în care își amenința un vecin, membru al familiei respective. O lună mai târziu, în 26 februarie, bărbatul a mai făcut un live în care îi amenința cu moartea pe acei vecini.

Familia amenințată a mers la Poliție și a făcut plângere pe numele bărbatului, iar în data de 18 ianuarie 2024, judecătorii l-au condamnat în primă instanță la pedeapsa de un an şi 2 luni închisoare. De asemenea, magistrații au decis amânarea pedepsei pentru o perioadă de probă de doi ani, conform sursei citate.

Totodată, bărbatul a fost obligat la muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 45 de zile, dar și la suma de 5000 de lei daune morale, câte 1000 de lei pentru fiecare membru al familiei.

Decizia nu este definitivă, iar aceasta poate să fie atacată prin apel.

Comenteaza