I-a făcut ”fraieri” pe contribuabili, iar instanța i-a dat dreptate

I-a făcut ”fraieri” pe contribuabili, iar instanța i-a dat dreptate
Funcţionarul din Primăria Cluj-Napoca ce a fost dat afară după ce i-a făcut pe contribuabili "fraieri" a dat în judecată instituţia şi a câştigat. Primăria va trebui acum să-i achite salariul, retroactiv.


">

Ioan Antonio Chindriş a declarat în februarie anul trecut, în timpul grevei funcţionarilor de la primărie, că nu este motivat să muncească: "Noi nu ne mişcăm de pe scaun toată ziua, stăm de vorbă cu toţi fraierii care n-au de lucru şi vin aici la noi", a spus atunci Chindriş pentru postul de televiziune Antena 1. Chindriş lucra atunci la Serviciul Parcări din cadrul instituţiei. Primăria a instituit atunci o comisie de disciplină şi l-a concediat pe angajat. Ulterior însă acesta a dat în judecată Primăria şi a câştigat, după ce Curtea de Apel a transformat sancţiunea de desfacere a contractului de muncă cu cea de "avertisment scris".

Vezi aici o parte din motivarea instanţei:

"Analizând ansamblul probator Curtea apreciază că sancţiunea aplicată pentru abaterea săvârşită de recurent este disproporţionată faţă de gravitatea acesteia şi circumstanţele personale ale salariatului.
Potrivit art. 61 lit. a din Codul Muncii angajatorul poate dispune concedierea, ca sancţiune disciplinară, în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern.Măsura desfacerii disciplinare a contractului de muncă este una extremă la care trebuie sa se recurgă numai atunci când faţă de circumstanţele, conţinutul şi urmările lor, faptele culpabile impun concluzia că, menţinerea persoanei vinovate în cadrul colectivului de muncă nu mai este posibilă, ţinându-se seama de interesul bunului mers al unităţii şi ale asigurării disciplinei de muncă"

Comenteaza