"Se lucră în draci la Cluj pe 21 Decembrie..."

"Se lucră în draci la Cluj pe 21 Decembrie..."

Clujenii s-au săturat de şantierul de pe Bulevardul 21 Decembrie din oraş şi au solicitat insistent implicarea mai activă a autorităţilor pentru a grăbi ritmul lucrărilor. 

Din 13 septembrie a început şi şcoala şi da, Clujul se sufăcă la orele de vârf sub povara traficului. Şoferii ar avea un avantaj în plus dacă şantierul de pe Bulevardul 21 Decembrie ar avansa mai cu spor. 

Un participant la traficul din Cluj-Napoca a postat ieri o imagie pe portalul Info Trafic Cluj cu şantierul care pare încremenit, alături de remarca tăioasă la adresa antreprenorilor: "Se lucră în draci la Cluj pe 21 Decembrie". 

Internauţii s-au grăbit să comenteze fotografia: "Nu sunt cuvinte pentru a descrie starea de lehamite pe care o am..", "Primăria așteaptă primăvara să apară gropile pe partea bună. La vară o să circulăm și pe partea cealaltă. Aveți umpic de răbdare. Ce atâta grabă?", "Stai liniștit, sunt în grafic. Predare la alegeri."

Modernizarea Bd. 21 Decembrie se efectuează pe tronsonul Biserica Sfântu Petru - intersecția cu str. Regele Ferdinand. Primăria a solicitat un proiect de la Planwerk, societatea de arhitectură care a regândit și Piața Unirii. 

Conform planșelor, bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun fiind separată fizic de cele de trafic general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe străzile Horea sau pe Moților.

Dispare însă o bandă auto pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sfântu Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe. Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, bulevardul va fi prima stradă din țară care va avea un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului.

Lucrările sunt executate de către societatea Diferit Cluj, alături de 11 subcontractori. Contractul este de 12 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

 

Comenteaza