Video Foto Un nou tronson din Autostrada Transilvania va fi deschis circulaţiei în noiembrie. Vezi cum arată

Un nou tronson din Autostrada Transilvania va fi deschis circulaţiei în noiembrie. Vezi cum arată
| Foto: CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a efectuat prerecepţia lotului Ogra – Iernut, realizat de constructorul german Geiger.

Această secţiune din autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş (A3) va fi deschisă circulaţiei la finele lunii noiembrie dacă vor fi gata lucrări de pe loturile vecine. 14 km din autostradă ar putea fi deschişi circulaţiei la finele lunii noiembrie, au spus surse oficiale, pentru Economica.net.

Este vorba despre loturile Ogra - Iernut (3,6 km) şi Ogra - Ungheni (10,1 km) construite de către nemţii de la Geiger, respectiv de austriecii de la Strabag. Pe lotul Ogra – Iernut, CNAIR a efectuat deja prerecepţia, iar recepţia urmează să aibă loc la finele lunii noiembrie, au spus sursele respective.

Tot atunci se estimează că ar putea fi gata lotul vecin, Ungheni – Ogra, al austriecilor de la Strabag, precum şi breteaua de ieşire de pe autostradă de la nodul Iernut, aflat pe lotul italienilor de la Astaldi.

Contractul pentru construirea celor 3,6 km ai lotului Ogra - Iernut a fost atribuit constructorului german Geiger, pentru 55 de milioane de lei. Contractul pentru lotul de 10,1 km Ungheni - Ogra a fost atribuit asocierii Strabag - Straco pentru 251 de milioane de lei. Ordinele de începere a lucrărilor pe cele două loturi au fost emise în 2016.

"Lucrările pe lotul Ogra - Iernut al A3 se apropie de final. Deși este un tronson foarte scurt, de doar 3,6 km, va deveni totuși un element important în reteaua de șosele de mare viteză din România", spun reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, din cadrul CNAIR, care au dat imagini cu lotul de autostradă.

"Lotul Ungheni - Ogra de pe șantierul A3, sectorul cuprins intre Târgu Mureș și Câmpia Turzii se află în faza finala de realizare. Pe cei 10 km constructorul a așternut deja straturile finale de asfalt și lucrează deja la finisaje, cum ar fi montarea de parapete de siguranța sau marcaje orizontale", potrivit conducerii filialei.

Anul acesta au mai fost deschişi circulaţiei cei 29 km ai loturilor 3 şi 4 din Autostrada Sebeş - Turda (A10), nodul Gilău şi cei 8,7 km ai tronsonului Gilău - Nădăşelu (A3).

Comenteaza