SIF-urile vor înlocuirea Consiliului de Administraţie din Broker şi au pregătit deja candidaturile pentru 3 dintre cele 5 locuri

SIF-urile vor înlocuirea Consiliului de Administraţie din Broker şi au pregătit deja candidaturile pentru 3 dintre cele 5 locuri
Doi dintre acţionarii importanţi ai companiei clujene de intermediere pe piaţa de capital Broker SA vor înlocuirea întregului Consiliu de Administraţie şi au deja, pregătiţi, trei candidaţi pentru trei dintre cele cinci posturi. "Am văzut CV-urile", spune actualul preşedinte al CA, Anton Ionescu.

"Deocamdată nu există explicaţie scrisă pentru cererea de înlocuire a Consiliului de Administraţie, dar se bănuieşte o împrospătare a CA, din ce am văzut din CV-urile candidaţilor", spune Ionescu.

SIF 4, iniţiatorul punctului de pe ordinea de zi a acţionarilor Broker unde se cere înlocuirea întregului CA, este cel mai important acţionar al firmei, cu aproape 15%. "Ei, datorită ponderii mari, aprape 15%, au pretenţia justificată de a avea măcar doi reprezentanţi în CA. Au şi depus candidaturile pentru două locuri", spune Ionescu. Un alt investitor în Broker, SIF 2 Moldova, a cerut acelaşi lucru şi a depus deja o candidatură pentru unul dintre cele cinci posturi din Consiliul de Administraţie. "Este justificat din punct de vedere al business-ului, e o procedură cunoscută şi practicată", a mai spus Ionescu.

Vezi aici ce vor cele două SIF-uri, în al doilea mare scandal din Broker din ultimii trei ani

Comenteaza