Petroliștii de la MOL Cluj vor avea șapte perechi de benzinării pe autostrăzile României

Petroliștii de la MOL Cluj vor avea șapte perechi de benzinării pe autostrăzile României

Compania de distribuție MOL Romania Petroleum Products Cluj a semnat contractele pentru amplasarea a 14 benzinării pe Autostrăzile 1 și 2, pentru care va plăti statului redevențe minime de 5 milioane de euro.

MOL Cluj a câștigat șapte licitații, iar Rompetrol București, șase licitații pentru amplasarea de stații de combustibil pe cele două șosele de mare viteză ale țării. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractele pentru concesionarea de servicii în scopul utilării, dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile deschise traficului rutier.

Acestea vor fi situate pe rutele Nădlac – Sibiu, Pitești – București (A1) și Cernavodă – Constanța (A2). Contractele au fost semnate pentru fiecare lot cu operatorii economici declarați câștigători. MOL România a accesat contractele pentru Lugoj – Deva, Deva – Orăștie, Orăștie – Sibiu, București – Pitești (A1) și Medgidia – Constanța (A2), cu redevențe anuale minime în jur de 5 milioane de euro.

Dotările minime obligatorii pe care concesionarul trebuie să le proiecteze, construiască, finanțeze, opereze și întrețină, astfel încât spațiile de servicii să fie funcționale, sunt parcare; toalete publice; distribuție carburant și reîncarcare vehicule electrice; spațiu comercial; snack bar. Concesionarul are posibilitatea de a executa și alte dotări suplimentare (restaurant, motel, parcare securizată) față de cele obligatorii prin caietul de sarcini. Durata contractelor de concesiune este de 20 de ani.

Etichete
Comenteaza