Inspecție pe A10. Cum se prezintă tronsonul aproape de inaugurare

Inspecție pe A10. Cum se prezintă tronsonul aproape de inaugurare
Reprezentanții Companiei de Infrastructură au verificat stadiul lucrărilor | Foto: CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat imagini din timpul evaluării pe teren a lotului 1 din Autostrada Sebeș – Turda (A10).

Aceasta a dezvăluit într-o filmare de la fața locului principalele zone pe care le-au monitorizat. Italienii de la Impresa Pizzarotti fac acum eforturi pentru a finaliza lucrările în 2020, fiind aduse în ultimele zile, zeci de utilaje care asfaltează porțiuni întinse din traseul autostrăzii. În paralel se lucrează la finalizarea nodului rutier Alba Iulia Sud, unde se realizează un sens giratoriu cu șoseaua de centură a municipiului.

„Pe lotul 2 grecii de la Aktor au turat motoarele în ultimele săptămâni, ajungând, la șase ani de la debutul contractului, la un ritm de lucru corespunzător pentru o asemenea lucrare. Dacă se menține ritmul de lucru bun, iar CNAIR va face plățile rapid pentru lucrările efectuate, există toate șansele să circulăm pe cei 24 km în a doua jumătate a anului viitor”, conform Asociației Pro Infrastructură.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 au început în 2014 și trebuiau finalizate în 2019. Când se va face joncțiunea cu Autostrada 1, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză până la Sibiu și Deva.

Comenteaza