Directorul dat afară de la Broker SA nu a mai contestat decizia şi aşteaptă ca firma să se răzgândească

Directorul dat afară de la Broker SA nu a mai contestat decizia şi aşteaptă ca firma să se răzgândească
Directorul general al companiei clujene de brokeraj SSIF Broker, Grigore Chiş, cel care a fost dat afară în urmă cu o lună cu scandal, acuzat de Consiliul de Administraţie că s-ar fi aflat în vacanţă perpetuă, nu a mai contestat decizia şi aşteaptă ca forul să se răzgândească.

"N-am depus contestaţia încă. Există şanse să se revoce, Consiliul de Administraţie se întruneşte în 23 noiembrie", a spus el pentru ziuadecj.ro, adăugând că "există semnale" că decizia ar putea fi revocată.


Consiliul de Administraţie i-a reproşat lui Chiş că ar fi "încălcat în mod continuu" deciziile Consiliului de Administraţie privind tranzacţiile de titluri pe piaţa de capital şi respectiv privind delegările. "Am pus condiţii pentru tranzacţii şi le-a încălcat, producând prejudicii. Nu avea voie să cumpere sau să vândă acţiuni decât în anumite limite, pe care le-a încălcat. O altă decizie încălcată este că, la orice firmă civilizată, când se pleacă în delegaţie se anunţă. De un an de zile pleacă şi vine pe banii acţionarilor fără să dea niciun raport, numai în ultimele şase luni a plecat de 26 de ori, şi asta nu se poate admite", a explicat preşedintele Consiliului de Administraţie, Anton Ionescu.

Chiş (foto dreapta) a ocupat funcţia de director în urmă cu doi ani, după ce atunci întreaga conducere a Broker a fost demisă, inclusiv fondatorul Broker, Petru Prunea, din cauza unui dosar penal deschis la sucursala din Deva a societăţii.

Acestuia i se imputează faptul că ar fi încălcat o serie de decizii interne, între altele faptul că ar fi plecat în mai multe delegaţii fără acordul preşedintelui Consiliului de Administraţie şi nu i-ar fi înaintat acestuia un raport după întoarcerea la Cluj.

Grigore Chiş a venit în funcţie în iunie 2009 din postul de manager de portofoliu la BT Asset Management, societatea de administrare a investiţiilor a Băncii Transilvania. El a mai fost angajat al SSIF Broker, între 1999 şi 2005, ca director de tranzacţionare.

Etichete
Comenteaza