Clujenii de la Electrogrup vor amenaja pista Aeroportului Brașov

Clujenii de la Electrogrup vor amenaja pista Aeroportului Brașov
Consorțiul clujean se va ocupa de balizajul aeroportului din Ghimbav | Foto: CJ Brașov

Companiile clujene Electrogrup și Construcții Napoca fac parte din consorțiul câștigător al licitației pentru balizajul și amenajarea pistei Aeroportului Internațional Brașov - Ghimbav (AIBG).   

Achiziția pentru AIBG a fost încheiată de către Consiliul Județean (CJ) Brașov, valoarea estimată a investiției fiind de 74 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Este vorba despre etapa a treia de proiectare și execuție balizaj - construcții și instalații, proiectare și execuție amenajare bandă pistă.

La data limită de depunere a ofertelor, 10 septembrie, s-au înscris în sistemul electronic al achizițiilor publice trei operatori economici: asocierea Electrogrup - Electroprecizia Săcele, Societatea de Construcții Napoca și Construcții SA.

Membrii comisiei de evaluare au desemnat drept câștigătoare oferta prezentată de asocierea Electrogrup - Electroprecizia, clasată pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire și verificarea documentelor suport aferente probării informațiilor prevăzute, ofertă de 55,1 milioane de lei, fără TVA. Luni s-a semnat raportul procedurii și au fost transmise comunicările către firmele participante.

Subcontractanții propuși de câștigători sunt Viarom Construct, ce urmează să se ocupe de 57% din lucrările la banda pistei, Tractebel Engineering, cu 4% din proiectarea sistemului de balizaj și din proiectarea benzii pistei, Col-Air Trading, care se angajează să realizeze 26% din execuția instalării sistemului de balizaj.

Potrivit ofertei declarate câștigătoare, proiectarea și execuția construcțiilor și instalațiilor balizajului totalizează 18,7 milioane de lei, fără TVA. Sunt prevăzute trei luni pentru realizarea documentațiilor tehnice, trei luni pentru execuția lucrării și o perioadă de garanție de 60 luni. Valoarea proiectării și execuției amenajării benzii pistei este de 36,3 milioane de lei, fără TVA.

Pentru realizarea documentațiilor tehnice vor fi alocate trei luni, execuția propriu-zisă a lucrării va dura opt luni, iar garanția va fi tot de 60 de luni. Contractul cu asocierea Electrogrup - Electroprecizia este programat să fie semnat de conducerea administrației județene în 11 noiembrie, după expirarea perioadei de contestații.

„Sunt bucuros că am parcurs încă o etapă în proiectul AIBG și am speranța că această procedură nu va fi contestată ca să putem încheia contractul la termenul stabilit. Continuăm demersurile pentru realizarea infrastructurii aeroportuare și pregătim documentațiile necesare certificării AIBG. În egală măsură ne ocupăm de demersurile la Uniunea Europeană pentru recuperarea investiției noastre din fonduri europene. Am toată convingerea că odată cu implementarea sistemului de balizaj și construirea terminalului, până la sfârșitul anului 2020 AIBG va fi gata în proporție de 90%”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Electrogrup face parte din E-Infra, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii fondat de frații Teofil și Simion Mureșan. Acesta activează în sectoarele operarea de infrastructură proprie de telecomunicații și energie; servicii profesionale în infrastructura energetică, de telecomunicații și construcții civile.

Din grup fac parte companiile Electrogrup Cluj, Direct One, Netcity Telecom, Nova Power & Gas și Wesee, cu 600 de angajați, cu afaceri anuale de 100 milioane de euro. Grupul a lansat o divizie specială, dedicată proiectelor Smart City, ce consolidează capacitățile și resursele companiilor din holding-ul E-Infra.

Comenteaza