Foto Clujenii de la Electrogrup instalează un sistem de balizaj cu led pe Aeroportul Brașov

Clujenii de la Electrogrup instalează un sistem de balizaj cu led pe Aeroportul Brașov
Specialiștii clujeni instalează la Ghimbav un sistem de balizaj cu tehnologie led | Foto: Electrogrup
Clujenii de la Electrogrup pun sistemul de balizaj cu led pe Aeroportul Brașov
Clujenii de la Electrogrup pun sistemul de balizaj cu led pe Aeroportul Brașov
Clujenii de la Electrogrup pun sistemul de balizaj cu led pe Aeroportul Brașov

Societatea clujeană de infrastructură Electrogrup va dota Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav (AIBG) cu o tehnologie de balizaj cu lămpi pe sistem led unic în România. 

"Lucrăm la dezvoltarea AIBG, primul mare proiect din regiune și singurul aeroport din ţară care va avea un sistem de balizaj cu lămpi pe sistem led, folosind tehnologie de la ADB Safegate, unul dintre cei mai importanți producători din piața mondială de profil. În total, vom monta 1.400 de lămpi cu sistem led, 170 km cablu de 5KV, 25 km cablu secundar, sistemul de alimentare cu energie electrică", a informat conducerea Electrogrup. 

Compania clujeană lucrează la finalizarea lucrărilor de execuție și amenajare a bandei de rulare a AIBG, unde a sistematizat și a consolidat terenul din jurul pistei, pentru a asigura o capacitate portantă care să permită rularea în condiții de siguranță a unei aeronavelor.

AIBG este o aerogară în construcție la Ghimbav, la 12 km de Brașov. Pista are 2,8 km. Pe lângă aeroport va trece viitoarea Autostradă A3. Terminalul va fi al treilea ca mărime din România, după Aeroportul Henri Coandă Otopeni și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. AIBG va costa 57 de milioane de euro.

Electrogrup a raportat recent și finalizarea unui sistem cu tehnologie 5G în Peninsula Scandinavă. Aceasta este unul dintre cei mai activi constructori de infrastructură de telecomunicații, Smart City și construcții civile și industriale și face parte E-Infra, grup de cinci companii, alături de Netcity Telecom, Direct One, Nova Power & Gas, WESEE, cu 600 de angajați și afaceri anuale de 100 milioane de euro.

Comenteaza