Schimbare în acționariatul producătorului clujean de vinuri Crama La Salina, controlat de frații Teofil și Simion Mureșan

Schimbare în acționariatul producătorului clujean de vinuri Crama La Salina, controlat de frații Teofil și Simion Mureșan
Antreprenorii Simion Mureşan și Claudiu Şugar au fondat, în 2011, producătorul de vin "Crama La Salina" din Turda | Foto: zf.ro

Omul de afaceri Claudiu Șugar a ieșit din acționariatul companiei Crama La Salina SA, care deține podgoria din apropierea Salinei Turda, unde produce vinuri sub brandul ISSA.

Compania a notificat, luni, Bursa de Valori București, unde se află la tranzacționează obligațiunile sale, în privința unei schimbări importante în acționariat.

Omul de afaceri clujean Claudiu Șugar, acționar și fondator al Cramei La Salina alături de Simion Mureșan, a părăsit acționariatul companiei începand cu data de 26.03.2024.

Toate acțiunile deținute de Claudiu Sugar au fost preluate de Reggia Capital & Real Estate SRL, care a ajuns, astfel, la o deținere de 249.999 acțiuni, respectiv 99,9996% din acțiunile Crama La Salina SA.

Cel de-al doilea acționar al societății este fondatorul Simion Mureșan, cu o singură acțiune, respectiv un procent de  0,0004%.

Reggia Capital & Real Estate SRL este fosta Direct One New Media SRL, parte a grupului de firme E-INFRA, controlat de antreprenorii Teofil Mureşan si Simion Mureşan. Grupul E-INFRA înglobează companiile Electrogrup, Nova Power & Gas, Direct One (Reggia Capital & Real Estate ), Netcity și Wesee.

Reggia Capital & Real Estate SRL construiește un parc industrial cu imobil de birouri, hale de producție și depozitare în localitatea Vâlcele, comuna Feleacu. Proiectul a fost  aprobat în august 2023 de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (CTATU) a județului Cluj. Suprafața totală a terenului pe care urmează să fie ealizată investiția este de 26.357 mp.

Frații Teofil și Simion Mureşan au afaceri în energie, infrastructură, telecom, construcții, imobliare, turism și industria vinului. Cei doi ocupă locul 28 în ediția 2023 a topului celor mai bogați români, realizat de Forbes, cu o avere estimată la 1 miliard de lei.

Claudiu Sugar are afaceri în domeniul energiei regenerabile, real estate, construcții și agricultură, în principal prin Finas Group, un "family office" din Cluj controlat de familia Șugar.

În 2022, Finas Group anunța că a devenit partener într-un joint venture cu DTek Renewables International, parte din grupul SCM Holdings al cunoscutului om de afaceri ucrainean Rinat Akhmetov, care deține și echipa de fotbal Șahtior Donețk. Finas Group și DTek Renewables International urmau să dezvolte mai multe proiecte de energie din surse regenerabile în valoare de 150 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei clujene.

Comenteaza