Cea mai mare companie din Cluj a câștigat șapte licitații pentru benzinării pe autostrăzile României

Cea mai mare companie din Cluj a câștigat șapte licitații pentru benzinării pe autostrăzile României

Compania petrolieră MOL România, agentul economic cu cea mai mare cifră de afaceri din județ, și-a adjudecat cele mai multe dintre spațiile puse la bătaie pe autostrăzi de către administratorul acestor șosele de mare viteză din țară.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat câștigătorii licitației pentru utilarea/dotarea, operarea și întreținerea spațiilor pentru servicii aflate pe A1 și A2. Procedura de achiziții publice presupune concesiunea de servicii în scopul utilării, dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile din România deschise traficului rutier, situate pe rutele Nădlac - Sibiu (A1) și Pitești - București (A1) și Cernavodă - Constanța (A2).

Cele șapte loturi câștigate de MOL România se află pe A1 Lugoj – Deva, A1 Orăștie – Sibiu, A1 București, A2 Medgidia – Constanța. Alte șase loturi au fost câștigate de Rompetrol Downstream. Durata contractelor de concesiune este de 240 de luni (20 de ani).

Contractele se vor putea semna după expirarea termenului legal de 10 zile în care se pot depune contestații. „A fost pentru prima oară în istoria CNAIR când s-a organizat o procedură de concesionare a spațiilor de servicii ce deservesc drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrarea companiei”, a precizat conducerea CNAIR.

Compania petrolieră MOL România Petroleum Products Cluj a fost inclusă într-un consorțiu care vizează formarea unei rețele de stații de încărcare care să permită circulația cu mașini electrice în șase state din Europa Centrală și de Est. Aceasta înregistra, în 2019, afaceri de 1,6 miliarde de euro, fiind urmată, în județul Cluj, de De'Longhi, Emerson, Intercars și Terapia.

Comenteaza