Caimacul pentru Lăptărie: 3 milioane de euro prin grupul BT

Caimacul pentru Lăptărie: 3 milioane de euro prin grupul BT

Businessul din sectorul agroalimentar Lăptăria cu Caimac a atras 3 milioane de euro printr-un plasament privat de obligațiuni intermediat de BT Capital Partners (BTCP).

Compania Agroserv Măriuța Drăgoești - AMD (județul Ialomița), care deține brandul Lăptăria cu Caimac, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 3 milioane de euro, cu scadență în 2025 și la o dobândă de 5,25%. Obligațiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare de la Bursa de Valori București. Lăptăria cu Caimac este primul business cu activitate în sectorul lactate care listează obligațiuni pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 20.000 de obligațiuni negarantate și neconvertibile în acțiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori. Plasamentul a fost suprasubscris, reprezentând cel mai mic cost de finanțare obținut în 2020 la oferte de obligațiuni similare.

Au subscris 94 de investitori, atât persoane fizice, cât și investitori instituționali. BTCP, divizia de investment banking și piețe de capital a grupului financiar BT, a fost intermediar și consultant autorizat al operaţiunii. Aceasta a intermediat, începând cu 2019, şapte emisiuni de obligațiuni corporative și trei tranzacții de fuziuni și achiziții în valoare de peste 300 de milioane de euro.

 “Odată cu această etapă în dezvoltarea business-ului nostru, am putut vedea un interes ridicat din partea investitorilor. Este un pas important pentru proiectele pe care vrem să le desfășurăm în perioada următoare, iar reacția primită din partea investitorilor ne face să ne gândim la posibilitatea de a creiona un drum către finanțări viitoare prin piața de capital”, a spus Adrian Cocan, manager de proiect al AMD.

„Acest proces de atragere de capital, asigură finanțarea planurilor ambițioase de dezvoltare ale companiei. Am putut facilita accesul investitorilor la oportunități unice de investiții și, în ciuda acestei perioade pline de provocări, continuăm să contribuim la dezvoltarea mediului de afaceri”, a declarat Daniela Secară, director general al BTCP.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe Sistemul Multilateral al BVB. AMD își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de o lună.

”AMD este o poveste a antreprenorialului românesc în care se întâlnesc două generații, ducând astfel compania la următorul nivel. Încheierea cu succes a plasamentului privat validează două aspecte, faptul că bursa este un canal viabil pentru finanțarea companiilor și că programul Made in Romania al BVB este util pentru companiile care au participat la el. Îi așteptăm să sunăm cât de curând clopoțelul BVB la listarea obligațiunilor, iar mai târziu, inclusiv pentru listarea acțiunilor”, afirmă Radu Hanga, președintele BVB

Fondurile obținute din listarea obligațiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea fabricii, pentru extinderea secției de producție și construcția unui depozit nou. AMD va desfășura alte două investiții: construirea unei stații de biogaz, și un sistem de recuperare și de refolosire a sticlei. Investițiile estimate pentru următorii ani se ridică la 16 milioane de euro.

Comenteaza