Divizia de investiții a Băncii Transilvania propulsează pe bursă un producător de lactate

Divizia de investiții a Băncii Transilvania propulsează pe bursă un producător de lactate

BT Capital Partners (BTCP) Cluj a intermediat prezența la Bursa de Valori București (BVB) a obligațiunilor corporative emise de societatea care deține brandul Lăptăria cu Caimac, un pas spre listarea pe piața de capital.  

Obligațiunile producătorului de lactate Agroserv Măriuța sunt prezente pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB. Divizia de investment banking şi pieţe de capital a grupului financiar BT a fost intermediar şi consultant autorizat.

„Colaborarea noastră a început acum mai bine de un an, a fost un drum matematic şi ne bucurăm că vedem că planurile s-au transformat în realizări”, a afirmat Daniela Secară, director general al BTCP. Divizia a intermediat, din 2019, emisiuni de obligaţiuni corporative, fuziuni şi achiziţii de 300 de milioane de euro.

„Ne bucurăm că antreprenorii care au creat povestea Lăptăria cu Caimac au ales piața de capital pentru a atrage finanțarea necesară pentru a-și continua dezvoltarea accelerată, cu atât mai mult ne bucură intenția managementului de a lista la BVB și acțiunile companiei. Finanțarea atrasă de Agroserv demonstrează că programul Made in Romania al BVB este util pentru companiile care au participat la el”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB.

Agroserv a derulat în noiembrie un plasament privat prin care a vândut obligațiuni denominate de 3 milioane de euro. Obligațiunile au scadența în noiembrie 2025 și o dobândă de 5,25%. Plasamentul a fost suprasubscris, oferta fiind suplimentată. Dobânda a avut cel mai mic cost de finanțare obținut în 2020 la oferte de obligațiuni similare. Au subscris 94 de investitori, persoane fizice și juridice.

Fondurile obținute vor fi folosite pentru a susține dezvoltarea fabricii, extinderea secției de producție și construcția unui depozit nou. Managementul societății are în plan investiții de 16 milioane de euro în următorii ani, printre care o stație de biogaz și un sistem de recuperare și de refolosire a sticlei.

Agroserv Măriuţa este o societate cu activitate integrată, cuprinzând o fermă de câmp, pe care exploatează 3.000 ha de teren agricol cultivat cu cereale și plante oleaginoase, şi o fermă cu 2.800 de vaci. În acționariatul companiei se regăsesc Mădălina Oana Cocan – 98%, Adrian Cocan – 1% și Nicușor Șerban – 1%.

Comenteaza