Grupul BT a facilitat 4 milioane de euro pentru Lăptăria cu Caimac

Grupul BT a facilitat 4 milioane de euro pentru Lăptăria cu Caimac

Compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac a încheiat cu succes plasamentul privat de acțiuni intermediat de BT Capital Partners (BTCP) Cluj. Prin acesta a atras 19,4 milioane de lei.

Acțiunile Agroserv Măriuța vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) de la Bursa de Valori București (BVB), cea mai mare ofertă de acţiuni realizată până acum pe această piaţă. Operațiunea a fost intermediată de BTCP, divizia de investment banking și piețe de capital a grupului financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar și de consultant autorizat.

Agroserv a fost asistată pentru listare de Schoenherr, birou internațional de avocatură. Compania a oferit spre vânzare 431.020 de acțiuni emise prin majorare de capital social (24,9% din total), la 45 lei/unitatea, oferta pentru până la 150 de investitori. Plasamentul a fost suprasubscris de 3,6 ori, fiind înregistrate subscrieri de 70 milioane de lei, în condiţiile în care cea maximă pe investitor a fost limitată la 1 milion de lei.

În urma încheierii cu succes a plasamentului, evaluarea companiei se situează la 16 milioane de euro. Lăptăria cu Caimac este primul business cu activitate în domeniul lactatelor care urmează să se listeze pe Piața AeRO a BVB, după ce în noiembrie 2020 a listat o emisiune de obligaţiuni de 3 milioane de euro.

„Povestea Lăptăriei cu Caimac pe BVB continuă şi ne bucurăm că avem oportunitatea să le fim alături pe acest drum. Dacă în noiembrie lansam o emisiune de obligațiuni, acum a venit rândul acțiunilor, iar succesul plasamentului privat, care este cel mai mare de până acum pe piaţa de acţiuni a SMT, ne arată că apetitul investitorilor este foarte ridicat atunci când vine vorba de investiții în afaceri locale de calitate”, Daniela Secară, director general al BTCP.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea acțiunilor la tranzacționare pe Sistemul Multilateral al BVB. Lăptăria cu Caimac își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de o lună.

„Cel mai probabil, mulți dintre cei care au investit în obligațiunile și acțiunile Lăptăria cu Caimac au devenit deja și clienți, dacă nu erau deja. Felicităm întreaga echipă Lăptăria cu Caimac și BT Capital Partners pentru acest parteneriat care a asigurat succesul celor două runde de finanțare”, Radu Hanga, președinte BVB.

Fondurile obținute din listarea acțiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea fabricii: construirea unei stații de spălare de sticle și borcane, sisteme de utilități și depozitare ambalaje în diverse stadii. Agroserv Măriuța a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă și altele, pe 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu 2700 animale).

Din 2018 a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac. Aceasta are propria fermă. Fabrica de procesare, în care s-au investit 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea la o temperatură mai joasă decât media obișnuită.

Comenteaza