Grupul Banca Transilvania se va ocupa de finanțarea unui mare producător agricol

Grupul Banca Transilvania se va ocupa de finanțarea unui mare producător agricol

Divizia de brokeraj a Băncii Transilvania (BTCP) va gestiona operațiunea de majorare de capital de la producătorul de cereale Holde Agri Invest (HAI) având ca țintă adunarea de fonduri pentru dezvoltare.  

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

HAI este listată din octombrie pe Piața AeRO a Bursei de Valori București. „Am intrat pe piață cu o promisiune către investitori – să ajungem una dintre cele mai mari companii agricole de pe piața locală, în același timp să practicăm o agricultură modernă și profitabilă.

Pentru 2021, obiectivul nostru este să continuăm dezvoltarea Holde și astfel sa ajungem la afaceri de 52 milioane de lei. În primăvara acestui an vom începe operațiunea de majorare a capitalului social prin atragerea sumei de 20 milioane de lei de la acționarii noștri existenți, precum și cei noi” a declarat Liviu Zăgan, director general al HAI. 

În 2020, Holde a obținut venituri consolidate de 27,3 milioane de lei din vânzarea de produse agricole. În 2021, au fost generate alte venituri de 3,5 milioane lei din vânzarea produselor agricole din recolta rămasă din 2020. Din recolta totală de 24.003 tone din 2020, 3.400 tone au fost culturi bio (floarea soarelui, grâu, porumb, mazăre și restul culturi convenționale, rapiță, grâu, porumb, floarea soarelui, mazăre, soia).

Compania opera trei ferme situate în apropiere de București – Roșiori, Videle și Frumușani. Investițiile de anul trecut s-au ridicat la 45 milioane de lei. Acestea au fost finanțate de două plasamente private pentru acțiunile HAI care au avut loc în decembrie 2019 și iunie 2020, cu o valoare totală de 22 de milioane de lei, precum și de împrumuturi bancare și contracte de leasing financiar.

„Am reușit să integrăm noi ferme, să investim în modernizarea acestora și am listat acțiunile HAI la BVB. 2021 va fi cel puțin la fel de dens. Având în vedere contextul proiectelor noastre de dezvoltare și noile achiziții, intenționăm ca în următoarele săptămâni să atragem capital proaspăt de la investitori. Din capitalul atras, vom investi 70% în extinderea suprafețelor, iar restul pentru modernizarea fermelor existente” a declarat Iulian Cîrciumaru, președintele HAI.

Pentru 2021, conducerea HAI propune venituri de 52 milioane de lei și o marjă EBIT de 20,3%. Pe lângă mărirea suprafețelor de teren, are în vedere realizarea de investiții în echipamente moderne și într-un proiect pilot de irigații pentru 150 ha la ferma Frumușani.

Proiectul de investiții cuprinde o platformă de colectare și stocare a gunoiului de grajd, o stație de compostare de 10.000 de tone pe an la Roșiori. Holde plănuiește să achiziționeze o capacitate suplimentară de însilozare de 6.000 de tone pentru Frumușani și să investească pentru producția bio în extinderea cu o capacitate de stocare suplimentară de 4.400 de tone a silozului Călinești.

Intermediarul care va gestiona operațiunea de majorare de capital va fi BT Capital Partners. HAI este un proiect demarat de oameni de afaceri români, cu scopul de a deveni lider pe piața agricolă din România. Compania operează 10.000 ha de teren.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza