Belgienii de la VGP vor deschide un nou parc logistic la Cluj

Belgienii de la VGP vor deschide un nou parc logistic la Cluj

Compania VGP România a pus Clujul pe harta deschiderii de noi parcuri logistice, iar în unele zone ale țării va cumpăra terenuri pe care să se dezvolte.

VGP continuă planurile de dezvoltare în România, conform ZF. Compania are în construcţie în parcul din Timişoara o nouă hală, de 30.000 mp închiriabilă cu livrare în ultimul trimestru din acest an. Pentru primul semestru din 2021, VGP are în plan deschiderea de noi parcuri în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Arad.

„Peste un an vrem să atingem un minimum de 200.000 mp închiriabili, cu un grad de ocupare de peste 95%. Separat de activitatea de construcţii, continuă activităţile de achiziţie de terenuri, activităţi care reprezintă baza dezvoltării noastre viitoare“, a spus Adrian Crizbăşianu, country manager al VGP România.

Compania are în țară două parcuri logistice active - VGP Park Timişoara şi VGP Park Sibiu - cu o suprafaţă totală de 140.000 mp de depozite deja con­struiţi şi un potenţial de dezvoltare securizat pentru 75.000 mp. Grupul imobiliar VGP, cu sediul în Belgia, este specializat în achiziţia, construcţia, leasingul şi administrarea spaţiilor semiindustriale şi logistice.

Începută ca o afacere de familie în 1998, în Cehia, VGP activează în alte 12 ţări din Europa. În 2016, VGP şi Allianz Real Estate au demarat primul lor joint venture - VGP European Logistics, care s-a concentrat pe achiziţii în Germania, Cehia, Slovacia şi Ungaria.

În 2019 VGP şi Allianz au anunţat că îşi extind parteneriatul printr-un nou joint venture - VGP European Logistics 2, concentrat pe Olanda, Italia, Austria, Portugalia, România şi Spania. Portofoliul celor două companii de tip joint venture se ridică la 1,7 milioane mp închiriabili, având o rată de ocupare de 99,8%.

Comenteaza