Allianz a ajuns să dețină peste 5% din Banca Transilvania

Allianz a ajuns să dețină peste 5% din Banca Transilvania

Banca Transilvania (BT) Cluj a anunţat că fondurille administrate de compania Allianz-Ţiriac au ajuns la o deţinere de 5,25% din capitalul social.

“În 9 decembrie am fost notificaţi de faptul că fondurile de pensii administrate privat AZT Viitorul Tău (administrat de Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP, ce a depăşit pragul de 5%, deţinând individual 5,03% din capitalul social), AZT Moderato, AZT Vivace (administrate de SAFPP) împreună cu Allianz Ţiriac Asigurări şi Allianz Hungaria Biztosito au ajuns la o deţinere de 5,25% din capitalul social al BT”, a precizat conducerea băncii clujene.

Allianz a notificat BT şi cu privirea la depăşirea pragului de 5% de către SAFPP, respectiv 5,03%. Anterior acestei date, fondurile Allianz aveau 5,09% din capitalul social al băncii de la Cluj. Aceasta înseamnă că participaţia lor a crescut cu 0,16%, în timp ce investiţia a ajuns la 671,7 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de tranzacţionare din 11 decembrie.

Spre comparaţie, pe 11 noiembrie, investiţia valora 630 de milioane de lei. BT are 12,8 miliarde de lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile sale au înregistrat o scădere de 4,2%, pe fondul unor tranzacţii de 2,8 miliarde de lei, arată datele Bursei de Valori București.

Comenteaza