Şase panouri punct negru, montate pe şoselele Clujului

Şase panouri punct negru, montate pe şoselele Clujului
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și Inspectoratul General al Poliției Române au montat, în parteneriat cu Holcim, 40 de panouri punct negru pe cele mai importante șosele naționale.

Panourile au o înălțime de 1,1 m, o lățime 2,5 m și marchează 20 de puncte negre din trafic, fiind instalat câte unul pe sens. Şase dintre ele sunt amplasate pe teritoriul Clujului, Drumul Naţional nr. 1. Ele au fost instalate pe unele dintre cele mai importante drumuri naționale, fiind luate în considerare rutele cele mai utilizate de mașinile ce transportă produse Holcim.
 
Proiectul este dezvoltat în colaborare cu organizația ARILOG. “În medie, pe străzile din România, o persoană își pierde viața la fiecare patru ore, iar țara noastră ocupă primul loc la nivelul Uniunii Europene (UE) ca număr al deceselor în traficul rutier. Responsabilitatea aparține nu numai celui care dezvoltă și gestionează infrastructura rutieră, dar și celui care o folosește, pietoni, șoferi sau companii”, afirmă Ion Lixandru, vicepreședintele ARILOG. 
 
“Doar prin colaborarea tuturor se poate atinge obiectivul impus la nivelul UE de reducere cu până la 50% a numărului de răniți și victime din accidentele rutiere, până în anul 2020”, a declarat Ioan Bârsan, director adjunct în cadrul CNADNR. 
 
“În cadrul acestui proiect s-a decis semnalizarea suplimentară a punctelor negre, deoarece pe aceste sectoare de drumuri se înregistrează cel mai scăzut grad al siguranței rutiere, fapt demonstrat și de definiția acestora.

Punctul negru în  România reprezintă un sector de drum cu risc accidentogen foarte ridicat de 1 km pe care în ultimii cinci ani s-a înregistrat un număr de minim 10 accidente grave cu cel puţin 10 persoane decedate sau rănite grav”, a spus Ecaterina Munteanu, de la CNADNR. Holcim deţine în România două fabrici, staţii şi terminale de ciment în Câmpulung, Aleșd, Turda. 

Comenteaza