Foto Teatrul de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca, surpriză pentru micii spectatori

Teatrul de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca, surpriză pentru micii spectatori
Teatrul de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca le pregătește o surpriză micilor spectatori
Teatrul de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca le pregătește o surpriză micilor spectatori
Teatrul de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca le pregătește o surpriză micilor spectatori

Foaierul instituției se transformă într-un spațiu multifuncțional, cu un design nou și noi posibilități de distracție și învățare. Acesta va fi disponibil când situația epidemiologică o va permite.

În lunile în care spectacolele de teatru de păpuși au putut fi difuzate doar online, instituția clujeană și-a reinventat unul dintre spațiile emblematice de care dispune. Au loc, în regie proprie, lucrări de igienizare, renovare și înlocuire a unor elemente de construcție și decor. Întregul concept al reamenajării este nou, permițând desfășurarea mai multor activități în acest spațiu. În curând, micii oaspeți ai lui Puck pot afla, între altele, informații despre constelații, pot citi din mica bibliotecă amplasată la intrare, pot socializa și se pot bucura de proiecții. Noul concept îi aparține designerului Călin Coroban, care a colaborat pro bono la acest proiect. S-au implicat, de asemenea, Elena Ilaș (pictură) și Florin Marin (sculptură), precum și șeful secției române, regizorii tehnici, mașiniștii, sunetiștii, precum și angajați de la atelierele Teatrului „Puck",  se arată într-un comunicat al insituției. 

În cursul acestei săptămâni, artiștii Teatrului de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca au prezentat două spectacole la Casa de Cultură din Huedin. Aproximativ 130 de copii s-au bucurat de „Cartea cu Apolodor", după Gellu Naum, în regia Monei Marian și de „Turnuleţul"/„A tornyocska", după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó.

De asemenea, luni, 22 februarie, de la ora 18, și sâmbătă, 27 februarie, de la 11 este programat spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi"/„Paprikajancsi kalandjai",  în regia lui Vadas László.

Totodată, marți, 23 februarie, de la ora 18 și duminică, 28 februarie, de la ora 11, este difuzat în regim de live streaming spectacolul „Lupul interzis", după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu.

Spectacolul redă în stilul vechilor fabule – adresate în egală măsură celor mici și celor mari – povestea celor care sunt nevoiți să își părăsească locurile natale pentru o viață mai bună printre străini.

„Este vorba de un lup care, gonind prin pădurea care îi era casă, din cauza defrișării și nemaiavând nimic în jurul lui, emigrează. Trece marea, străbate ținuturi după ținuturi și ajunge într-o favelă, la marginea unui oraș uriaș", descrie Radu Dinulescu, regizorul spectacolului.

Ilustrația muzicală este semnată de Radu Dinulescu, scenografia de Patrice Seiler, sculptura de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș. Distribuția este alcătuită din actorii Adina Ungur și Ionuț Constantinescu.

Spectacolul a fost prezentat în vara lui 2019 la Avignon Festival Off. Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

 

 

Comenteaza