Spectacol special la Teatrul Puck. Regizor: "E ca un zbor dincolo de real - e jocul actorului cu păpușa"

Spectacol special la Teatrul Puck. Regizor: "E ca un zbor dincolo de real - e jocul actorului cu păpușa"

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca va găzdui duminică, 12 noiembrie, un spectacol special, prezentat de asociația AnimaArt.

Este vorba despre o adaptare de Dana Bonțidean după povestea “Degețica” de Hans Christian Andersen, spectacolul invitat care va avea două re prezentații duminică, 12 noiembrie, de la orele 11.00 și de la 12.30.

Totul începe cu scenă de teatru în miniatură. Se deschide cortina și începe povestea. „E ca un zbor dincolo de real: e jocul actorului cu păpușa. O întruchipare a ludicului, bucuriei și poeziei”, descrie regizoarea Dana Bonțidean.

Distribuția: Eniko Takaes, Lucian Rad, Dana Bonțidean / Scenografia: Elena Ilaș, Florin Marin.

Spectacolul durează 40 de minute, este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de doi ani.

Spectacol special la Teatrul Puck. Regizor: "E ca un zbor dincolo de real - e jocul actorului cu păpușa"

Spectacol despre nedreptate și consecințe

Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 11, cei mici sunt așteptați la spectacolul „Lúdas Matyi”/ „Mateiaș Gâscarul”,  după Fazekas Mihály, în dramatizarea lui Egyed Emese și regia Ibolyei Varga.

Despre Mateiaș, eroul poveștii, se spune că ar fi cam leneș. El nu face altceva decât să stea prin casă, până într-o zi în care îi vine ideea că ar putea să păzească gâștele. În ciuda protestelor mamei sale, Mateiaș ajunge la târgul din Döbrög cu douăzeci de gâște albe și frumoase. Dar, în loc să fie plătit, Mateiaș Gâscarul pleacă de la târg fără gâște și cu cincizeci de lovituri. După această pățanie, Mateiaș a jurat că o să încaseze prețul gâștelor pierdute și să se răzbune.

Scenografie, ilustrație afiș: Elena Ilaș / Muzica: Venczel Péter / Distribuția: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás / Mânuitori decor: Balog Ferencz, Horváth Jonathán.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, are o durată de 50 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacol special la Teatrul Puck. Regizor: "E ca un zbor dincolo de real - e jocul actorului cu păpușa"

Participare la Gala Aniversară „ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”

Artiștii Teatrului „Puck” au mai avut în această săptămână spectacole la sediul instituției („Spiridușul voinic” – luni, 6 noiembrie și „Cei trei purceluși” – marți, 7 noiembrie), dar și la grădinițe din Cluj-Napoca („Povești cu animale” și „Turnulețul”).

De asemenea, spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel” va fi prezentat vineri, 10 noiembrie, la Dej.

Nu în ultimul rând, spectacolul „Don Quijote” face parte din programul de duminică, 12 noiembrie, al Galei Aniversare „ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată” de la București.

Cum se achiziționează biletele

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole. Pentru spectacolele din această perioadă nu se fac rezervări.

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

 

 

Comenteaza