Puck merge cu Don Quijote la festivalul ImPuls din București

Puck merge cu Don Quijote la festivalul ImPuls din București

Spectacolul „Don Quijote” va participa la finalul acestei săptămâni la Gala Aniversară ImPuls Ţăndărică - "78 de ani cu cortina ridicată" de la București.

Spectacolul „Don Quijote”, după Miguel Cervantes, în regia lui Ion Brancu redă povestea lui Don Quijote, eroul care merge până la absurd în numele cavalerismului. Quijote și partenerul său credincios, Sancho Panza, luptă cu îndrăzneală împotriva unor rele imaginare, pentru a-și dovedi valoarea.

„Această adaptare este o alegorie dinamică și puternică a proiecțiilor minții naive a eroului, pentru a-și crea o lume imaginară perfectă, dar efemeră. Scenele în care Quijote se confruntă cu dusmanii săi imaginari se joaca cu păpuși mici – caricaturi, fantasme ale imaginatiei sale; o camera preia imaginea acestui joc al fanteziei si o reproiectează pe un ecran, astfel că Don Quijote își vede aventurile derulându-se și intervine în curgerea lor, ajustându-le, corectandu-le. De cele mai multe ori, însă, realitatea „bate” fantezia”, declară regizorul Ioan Brancu.

Din distribuția spectacolului fac parte Ionuț Constantinescu, Radu Lărgeanu, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Adina Ungur și Robert Trifan.

Reprezentația artiștilor clujeni este programată pentru duminică, 12 noiembrie, de la ora 18, în sala „Țăndărică” a teatrului cu același nume din București.

Comenteaza