Muzeul Păpușilor revine în centrul Clujului

Muzeul Păpușilor revine în centrul Clujului
| Foto: Facebook.com/cjcluj

La fel ca în fiecare vară, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca le pregătește micilor săi spectatori, dar și celor pasionați de teatru și scenografie, o expoziție cu păpuși și decoruri din repertoriul instituției.

Astfel, cea de-a 17-a ediție a Muzeului Păpușilor va fi găzduită de Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Păpușile și decorurile care au conturat patru dintre cele mai recente spectacole ale Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca pot fi văzute de aproape la Muzeul de Artă (Piața Unirii, nr. 30, sala de expoziții temporare din stânga intrării).

Expoziția „Muzeul Păpușilor”, coordonată de scenografa Elena Ilaș, se află la cea de-a 17-a ediție și poate fi vizitată între 19 iulie și 6 august 2023.

Cei mici și cei mari vor putea să pășească în lumea magică, animată de personaje și decoruri, a spectacolelor „Don Quijote” (după Miguel Cervantes, în regia lui Ioan Brancu), „Teatrul umbrelor”/„Árnyak színháza”(în regia și dramatizarea lui Rumi László), „Spiridușul voinic”(scenariul și regia Andreei Bolovan) și „Mateiaș Gâscarul/ „Lúdas Matyi”, dupa Fazekas Mihaly (în dramatizarea lui Egyed Emese și regia Ibolyei Varga).

Publicul, de la mic, la mare, este așteptat să descopere mecanismele teatrului de păpuși și să se bucure de o priveliște de dincolo de paravanele poveștilor preferate!

Vizitarea expoziției se face conform programului (https://www.macluj.ro/program-de-vizitare) și tarifelor (https://www.macluj.ro/acces) de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Comenteaza