Ce pregătește Teatrul de Păpuși "Puck " de Ziua Culturii Naționale/ Prețurile biletelor la spectacole în 2024

Ziua Culturii Naționale și împlinirea, în data 15 ianuarie 2024, a 174 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu vor fi marcate în cadrul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca cu un spectacol care va fi prezentat pe scena instituției, precum și cu un moment care va fi redat online.

Primul dintre acestea este programat de la ora 10.00 și constă în prezentarea spectacolului „Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga.

Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial. Obstacolele-test pe care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire. Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii, dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori cu publicul.
Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu Lărgeanu.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

De asemenea, în aceeași zi, de la ora 17.00, va fi redat, pe pagina https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck unul dintre cele mai frumoase basme românești: „Făt Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu, în format audio, în lectura actriței Ramona Atănăsoaie.

Prețurile biletelor în 2024

Tarifele biletelor de intrare la spectacolele Teatrului de Păpuși Puck sunt, începând din 1 anuarie 2024, în baza Hotărârii nr. 221/2023 a Consiliului Județean Cluj, următoarele:

– Biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 79%) 10 lei, pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40% (tarif redus).

– Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică va costa 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

– Biletul de intrare la spectacolele jucate în deplasări, în localitățile din județul Cluj și județele limitrofe din cadrul Proiectului „Caravana păpușilor” costă 7 lei pentru copii/elevi/studenți, 14 lei pentru pensionari și 28 de lei pentru adulți.

– Biletul de intrare la spectacolele jucate în deplasări în satele îndepărtate din județul Cluj costă 5 lei, 10 lei pentru pensionari și 20 de lei pentru adulți.

– Abonament cu 6 intrări, la prețul de 90 de lei (valabil pentru 12 luni, cuprinde 3 bilete pentru copii/elevi/studenți și 3 bilete pentru adulți).

Comenteaza