Expoziţia "Muzeul păpuşilor", ediţia 2013, se deschide joi

Expoziţia
Expoziţia "Muzeul păpuşilor", aflată la cea de-a şasea ediţie, va fi vernisată joi, 8 august, de la ora 12, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Instituţia găzduieşte în această perioadă alte două expoziţii temporare, una dintre ele doar până duminică, plus lucrările din cadrul galeriei naţionale.

Expoziţia "Muzeul păpuşilor" este organizată de Muzeul de Artă clujean şi Teatrul de păpuşi Puck din municipiu. Expoziţia prezintă marionete şi decoruri din spectacole de la "Puck". Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 8 august, de la ora 12.

Pe de altă parte Muzeul de Artă clujean găzduieşte în acest interval şi expoziţia de amploare "Torma János şi colegii, discipolii săi", ce include lucrări caracteristice celebrei colonii de la Baia-Mare. Expoziţia este deschisă până pe 1 septembrie şi realizată în colaborare cu instituţii din Ungaria şi România.

La Muzeul clujean poate fi vizitată până duminică, 4 august, inclusiv şi expoziţia "Teme clasice ale picturii: peisajul", cu lucrări din patrimoniul instituţiei.

Amintim, publicul poate vizita permanenţă galeria naţională, ce include lucrări reprezentative pentru arta din Transilvania, dar şi din România. În plus, în zilele de sâmbătă şi duminică vizitatorii pot participa la sesiuni de ghidaj gratuit în galeria naţională, de la orele 11 şi 15.

Comenteaza