Un secol de la naşterea lui Ion Raţiu, la Cluj

Un secol de la naşterea lui Ion Raţiu, la Cluj
Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) va găzdui în perioada 2-3 iunie o serie de evenimente dedicate împlinirii a unui secol de la nașterea lui Ion Rațiu.

Vineri, 2 iunie, de la ora 15:00, în sala Tonitza al Muzeului de Artă Cluj-Napoca va avea loc decernarea Premiului Ion Rațiu pentru Jurnalism 2017 lui Ovidiu Vanghele. Premiul Ion Rațiu pentru jurnalism a fost lansat în 2015 pentru a promova presa de investigație.

Premiul răsplătește efortul jurnaliștilor de a menține publicul informat în legătură cu subiecte de interes național. Laureații anteriori au fost Emilia Șercan (2016) și Cătălin Tolontan (2015). Acest eveniment va fi urmat, de la ora 16:30, de vernisajul expoziției cu fotografii din arhiva familiei Rațiu, curatoriată de Diana Racu, având susținerea lui Indrei Rațiu.

Sâmbătă, 3 iunie, ora 14:30, în sala Tonitza, va avea loc decernarea premiului Elisabeth Pilkington Raţiu pentru sănătate mintală 2017 profesorului Mircea Miclea, de la Universitatea Babeș-Bolyai. Prin acest premiu se dorește recunoașterea celor mai importanți și inovatori specialiști în domeniul sănătății mintale din România în ceea ce privește cercetarea, educația, serviciile și politicile publice.

Premiul susține o mai bună cunoaștere asupra sănătății mintale, contribuind la diminuarea și, în final, eradicarea rușinii, stigmatului și discriminării împotriva sănătății mintale.

Comenteaza