Primărița din Chinteni anunță terminarea unui nou PUZ în comună: „Totul este bine când se termină cu bine”

Primărița din Chinteni anunță terminarea unui nou PUZ în comună: „Totul este bine când se termină cu bine”
| Foto: captură video

Este vorba de Zona Sub Plopi din comuna Chinteni, unde primărița Lucia Suciu anunță că va fi un cartier nou și modern, cu o calitate a vieții „pe care o merită fiecare dintre noi”.

Dragii mei, mă bucur să vă pot da o veste importantă: din 6 martie se vor putea iniția procedurile de alipire sau dezmembrare a imobilelor în cadrul planului urbanistic zonal - Zona Sub Plopi. Vom avea acolo un cartier nou și modern, cu o calitate a vieții pe care o merită fiecare dintre noi.

Iată că demersurile privind elaborarea acestui PUZ s-au finalizat. Din păcate, ele au durat foarte mult. Documentația a fost blocată timp de doi ani la Agenția pentru Protecția Mediului, motivele nu le-am înțeles nici până astăzi.

Dar totul este bine când se termină cu bine. Proprietarii de terenuri din zonă vor avea de achitat un leu pe metru pătrat, contravaloarea elaborării PUZ-ului, însă beneficiile vor fi mult mai însemnate.

Pentru orice informații suplimentare, vă așteptăm la sediul Primăriei Chinteni”, a transmis primărița Lucia Suciu.

„Ce construim astăzi vom avea și peste 300 de ani”

Proiectul a fost pe „masa” Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a județului Cluj în vara anului 2021 și a primit undă verde.

PUZ-ul a fost elaborat pe o suprafață de 32 de hectare. Este o zonă în plină dezvoltare a localității Chinteni. Sunt foarte multe terenuri acolo pe care cetățenii doresc să le valorifice, însă investitorii erau condiționați de elaborarea acestui PUZ. A fost un volum de muncă foarte mare, dar cu o echipă ambițioasă am reușit, într-un an de zile, să finalizăm această lucrare.

Dorim să ne dezvoltăm armonios, dorim să avem o comună frumoasă. Sunt multe comentarii pentru alte tronsoane noi de drum pentru ocolirea Chinteniului, suntem într-o fază avansată în acest sens, mi se pare normal ca toate străzile din localitate să fie cu suprafețele corespunzătoare, să nu avem probleme pe mai târziu.

Ceea ce construim azi, probabil vom avea și peste 300 de ani, de aceea îmi doresc o zonă reglementată, o comună care respectă legislația, și nu-mi doresc să avem zone precum au alte comune limitrofe municipiului Cluj-Napoca”, spunea atunci, la ZIUA LIVE, edilul comunei clujene.

Comenteaza