Mai multe bănci și un loc de joacă pentru copii mici, în Parcul Armătura, la cerința clujenilor

Mai multe bănci și un loc de joacă pentru copii mici, în Parcul Armătura, la cerința clujenilor

Parcul Armătura, de 3,25 hectare, a fost finalizat și deschis. Cuprinde malul stâng al Someşului, în zona străzilor Traian, Oaşului şi malurile pârâului Nadăş, în zona de confluenţă cu Someşul.

"După finalizarea recepției, pe banii primăriei, în urma discuțiilor cu clujenii, vom implementa câteva dintre cerințele acestora: mai multe bănci, în special cu spărat, și un loc de joacă pentru copii mai mici. Toate acestea sunt comandate", a spus primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 


Informații privind lucrările:

- plantare de arbori: 205 bucăți
- plantare arbuști: 236 bucăți
- revitalizare culoar de mobilitate verde-albastru aferent Someşului prin modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului
- piste velo – 457,1 metri liniari
- modernizare alei pietonale – 1765,2 metri liniari
- realizare pod pietonal şi velo peste pârâul Nadăş
- amenajare zone de joacă, mișcare, terenuri de sport - 2462 mp
- amplasare mobilier urban modern, stații de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice, sistem de iluminat cu tehnologie LED
- amplasare stație de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice cu 4 prize

De asemenea, vor fi amplasate suplimentar locuri de joacă pentru copii și aparate de fitness în aer liber, precum și puncte de acces gratuit la internet wireless.

Proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului: Parcul Armătura și Platoul Sălii Sporturilor” este finanțat din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Valoarea lucrărilor executate: 22.732.636,43 lei cu T.V.A..
Executantul lucrărilor: S.C. NORDCONFOREST S.A..

Etichete
Comenteaza