Parcul Armătura este gata / Podul Răsăritului, deschis din 15 iunie

Parcul Armătura este gata / Podul Răsăritului, deschis din 15 iunie

Parcul Armătura este gata. Este primul obiectiv realizare din cadrul proiectului de modernizare a malurilor Someșului.

''Este gata. Nu a intrat însă în proces de recepție. Mai trebuie mutat un stâlp de electricitate, cu cei de la Electrica sau Transelectrica, atât mai este de făcut”, a spus primarul Emil Boc, la un post de radio local.

Parcul Armătura: 205 noi arbori. Investiție din fonduri europene în valoare de peste 3,6 mil. euro.

Cu o suprafață de 3,25 ha, parcul dispune de numeroase alei pietonale, piste pentru biciclete, precum și zone de joacă, relaxare și sport. În cadrul proiectului sunt cuprinși 205 noi arbori plantați. Pentru a facilita accesul cetățenilor în parc a fost construit un pod pietonal / velo, iar pentru cei care utilizează trotinete sau biciclete electrice au fost instalate stații de încărcare. Mobilierul urban a fost înlocuit cu unul modern (bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete), iluminatul public a fost modernizat cu tehnologie LED și a fost instalată rețea wireless cu acces gratuit la internet.

Malurile Someșului au fost consolidate în cadrul acestui proiect prin următoarele lucrări: realizarea unor lucrări de sistematizare a taluzului în vederea facilitării accesului la apă, pe infrastructură de tip rigid; realizarea infrastructurii suport pentru lucrările de amenajare a spațiului public.

Podul Răsăritului, deschis din 15 iunie

Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL. Valoarea contractului este de 22.756.557,36 lei fără TVA - obiectiv finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Detaliile tehnice privind podul Oașului-Răsăritului:

- suprafața terenului pe care se construiește noul pod este de 2.000 mp
- lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m
- secțiunea transversală a podului va avea 26 m
- partea carosabilă: 4 benzi de circulație; 2 piste de biciclete și 2 trotuare
- rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție
- proiectul prevede și instalarea unui sistem de iluminat arhitectural

 

Comenteaza