Cum se poate deschide breteaua de pe Calea Turzii. Un dezvoltator construieşte „tandemul"

Cum se poate deschide breteaua de pe Calea Turzii. Un dezvoltator construieşte „tandemul
Dezvoltatorul unui cartier din zona Plaiuri, lângă Calea Turzii, va construi un drum cu o lăţime de 12 metri, care se leagă de Calea Turzii şi face posibilă deschiderea bretelei din dreptul străzii Brăduţului.

Clujenii au cerut ca breteaua de pe Calea Turzii, din dreptul străzii Brăduţului, să fie deschisă. Aceasta a apărut odată cu reabilitarea străzii, dar nu a funcţionat, iar şoferii consideră că deschiderea sa ar contribui la fluidizarea traficului din sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Observator.

La o şedinţă a Comisiei de circulaţie, din toamnă, s-a stabilit ca breteaua să fie deschisă traficului. Măsura nu a fost pusă în operă până acum. La o verificare în teren, specialiştii au constatat că pe Brăduţului nu există canalizare şi că apa pluvială de pe Calea Turzii ar urma să se scurgă pe această bretea, ajungând să inunde gospodăriile de pe strada Brăduţului. Tot dominoul a fost explicat, pentru ZIUA de CLUJ, de Mirela Mărincean, şefa Serviciului circulaţie din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

„S-a făcut proiect pentru modernizarea străzii Brăduţului, pentru ca noi să rezolvăm problema apelor pluviale. Numai că drumul este foarte îngust, 4,5 m, şi nu mă încântă să avem dublu sens acolo. Am vrea să instituim sens unic, dar nu avem o stradă care să facă tandem cu Brăduţului. Am încercat să vorbim cu un dezvoltator din zonă, care are un drum în proprietate şi s-a arătat dispus să discutăm pentru includerea acestuia într-un inel de circulaţie. Pare ciudat, dar totul are legătură cu descărcarea apelor pluviale în pârâul din zonă", a spus Mirela Mărincean.

Aşadar, era nevoie de un „tandem". Marţi, consilierii locali au decis să îi acorde autorizaţie de construire pentru un drum de 12 metri dezvoltatorului care ridică în zona Plaiuri un cartier de locuinţe.

„S-a urmărit dezvoltarea circulaţiilor în zona studiată a unui cartier rezidenţial adiacent Căii Turzii, având ca scop fluidizarea circulaţiei în zona Plaiuri. S-a considerat că zona studiată este propice pentru dezvoltarea unui acces facil din Calea Turzii- De asemenea, forma geometrică a amplasamentului permite o rezolvare fluidă a circulaţiei legată de dezvoltarea prin studiul de urbanism PUZ Plaiuri", se arată în referat.

Primăria nu are niciun control asupra momentului când se va realiza acest drum. Documentaţia este valabilă timp de 18 luni.

Dezvoltatorii din zonă sunt Citadinia Real Estate SRL şi Betasil SRL, iar proiectantul este Planwerk.

 

Comenteaza