Câți bani cer ONG-urile din bugetul Clujului, pentru evenimente artistice. Sumele cerute de spitale

Câți bani cer ONG-urile din bugetul Clujului, pentru evenimente artistice. Sumele cerute de spitale
Fundațiile și asociațiile nonprofit cer Primăriei Cluj-Napoca de patru ori mai mulți bani decât vor primi, în cele din urmă.

Comisia mixtă, formată din consilieri locali și angajați ai municipalității, care va înainta Consiliului Local propunerile de evenimente de interes general care ar uma să fie finanțate din bani de la bugetul local, se va reuni săptămâna aceasta. Misiunea nu va fi ușoară deloc: va avea pe masă 297 de cereri de finanțări nerambursabile venite de la fundații și organizații nonprofit, care solicită peste 40 de milioane de lei.

40.134.921,80

de lei este suma totală pe care o cer fundațiile și asociațiile.

Aproape trei sferturi din sumă va trebui eliminată. Nu se știe exact câți bani va oferi municipalitatea, acest lucru urmează să fie dezbătut în următoarea ședință de Consiliu Local, dar iată cifrele pe care le avem: 10,5 milioane de lei au fost oferiți în 2017, respective 11,4 milioane în 2016, pe când Clujul încă spera că va deveni capital cultural europeană.

De urmărit care va fi evoluția în 2018, având în vedere că bugetul Clujul a scăzut anul acesta. Este mai mic decât acum un an, însă mai mare decât în urmă cu doi.

Comisia de analiză și selecție constituită la nivelul autorității finanțatoare în baza regulamentului pentru regimul finanțãrilor nerambursabile de la bugetul local, acordate în baza legii nr. 350/2005 privind finanțãrile nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitãți nonprofit de interes general, aprobat prin HCL 467/2015, va supune lista aprobării Consiliului Local în următoarea şedinţă.

Pe de altă parte, primăria dorește să sprijine financiar și spitalele clujene, chiar dacă are în subordine doar unul, Spitalul Municipal, cunoscut drept Spitalul Clujana. Iată de ce 11 spitale au cerut bani de la bugetul local. 

26.904.859,51

de lei este totalul sumelor solicitate de spitalele clujene pe anul 2018.

În vara anului trecut, la prima rectificare a bugetului local, s-au alocat 4.924.000 lei pentru 11 spitale din Cluj-Napoca. Sumele au crescut constant: 3,9 milioane lei în 2014, 4 milioane lei în 2015 și 4,3 milioane lei în 2016.

Comenteaza