Banii bisericilor, politizaţi fără opoziţie

Banii bisericilor, politizaţi fără opoziţie
Liderii Consiliului Judeţean au împărţit după bunul plac banii destinaţi cultelor, fără a se consulta şi cu reprezentanţii opoziţiei, reclamă PDL

"Se ştie că banii alocaţi pentru cultură şi activităţi sportive au fost alocaţi strict după interesul majorităţii politice din plenul Consiliului Judeţean. Aşa s-a întâmplat şi cu banii pentru investiţii şi acum la fel au fost politizaţi şi banii pentru culte. Nici aceştia n-au scăpat de politizare. Practic, noi nu am avut nici un cuvânt de spus în privinţa modului în care s-au împărţit aceşti bani pentru biserici. Nu ne-a anunţat nimeni că ar trebui să participăm la dezbatere privind împărţirea acestor sume", a comentat consilierul judeţean PDL, Alexandru Coroian.

La prima şedinţă de Consiliu, ar urma să fie reîmpărţită suma de 350.000 de lei, pentru bisericile reformate, romano-catolice, unitariane şi evanghelic lutherane. Liderul PDL Daniel Buda, a comentat şi el că bisericile ar trebui să se implice mai mult în comunităţi şi să întoarcă sprijinul oferit de instituţiile publice. "Deocamdată bisericile doar cer bani. Când eram în Parlamentul României se făceau presiuni de către preoţi să dăm bani către biserici. Noi am tot dat, însă bisericile ar trebui să vină şi ele cu ceva la schimb. Ideal ar fi să mai construiască şi nişte spitale, nu doar biserici", a spus Buda.

Comenteaza