Lockdown total în Atena. Se închid şcolile, bisericile şi toate magazinele neesenţiale

Lockdown total în Atena. Se închid şcolile, bisericile şi toate magazinele neesenţiale
| Foto: Smart Cities World

Atena intră în lockdown până la sfârșitul lunii februarie pentru a combate o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în ultimele săptămâni, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Noile restricţii de la Atena, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării de 11 milioane de locuitori, includ închiderea magazinelor neesenţiale şi a şcolilor de la 11 februarie, până la sfârşitul lunii, a declarat prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis într-un discurs televizat către naţiune.

"Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice", a spus premierul elen în alocuţiunea televizată. "Începând de joi şi până la 28 februarie magazinele şi şcolile se vor închide", a subliniat el, evocând "creşterea numărului de spitalizări în Attica şi apariţia unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea".

În urmă cu două săptămâni, şcolile primare şi liceele au fost redeschise după ce au fost închise timp de două luni. Televiziunea publică ERT a anunţat că bisericile şi toate magazinele, cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi staţiilor de benzină, se vor închide şi ele.

Autorităţile elene au anunţat marţi 1.526 de infecţii cu coronavirus, mai mult decât dublul înregistrat în ziua precedentă, jumătate dintre ele în zona mai mare a Atenei. Numărul de total de infectări de la începutul pandemiei în Grecia este de 166.067, iar cel al deceselor asociate COVID-19 a ajuns 6.017 de când a fost depistat coronavirusul, arată datele worldometers.info

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza