Video Foto Autostrada Transilvania o ia la vale! ALUNECARE de TEREN între Nădășelu și Zimbor

Pe traseul Autostrăzii Transilvania A3, între Nădășelu și Zimbor, unde lucrează românii de la UMB, s-a produs o alunecare de teren. În zonă sunt umeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori, inclusiv celebrului Bechtel. 

O nouă alunecare de teren s-a petrecut pe traseul autostrăzii A3 între Nădășelu și Zimbor, în apropiere de localitatea Sâncraiu Almașului, pe șantierul unde constructorul român UMB lucrează în forță încă de la începutul anului. Alunecarea vine după ce în urmă cu o lună o surpare majoră s-a produs în apropiere de Nădășelu, acolo unde constructorul intrase puternic în dealul de lângă localitate, a transmis hotnews.ro

Traseul Autostrăzii Transilvania e stabilit încă de la începutul anilor 2000, de pe vremea contractului cu Bechtel, deși dealurile transilvănene din zonă sunt cunoscute ca fiind instabile.

Prima autostradă finanțată prin PNRR

Autostrada de la Nădășelu la Zimbor este una din primele autostrăzi din România pe care ar urma să intre fonduri din Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR).

În afară de cei 30 de kilometri de la Nădășelu la Zimbor, UMB mai are contractată și porțiunea de 12 km de la Zimbor la Poarta Sălajului, în total cei 42 de kilometri care sunt incluși la finanțare prin PNRR.

Lucrările au demarat în forță în luna februarie, atunci când zeci de utilaje ale UMB au intrat în teren pentru a amenaja șantierul. Atât de impresionantă a fost mobilizarea din acel moment încât șantierul autostrăzii părea că apăruse peste noapte.

A3 Nădășelu - Zimbor:
Sector: SECTIUNEA 3A SI SECTIUNEA 3B, SUBSECTIUNEA 3A2: NADASELU - MIHAIESTI SI 3B1: MIHAESTI ZIMBOR
Lungime: 30.06 km
Antreprenor: Asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Electromontaj
Valoare: 1.39 mld lei (fără TVA) / 9.6 mil euro per km
Contract semnat: 22 septembrie 2020
Durată: 12luni proiectare + 24 luni execuție
Data finalizării: Q4 2023

A3 Zimbor - Poarta Sălajului:
Sector: SUBSECTIUNEA 3B2: ZIMBOR - POARTA SALAJULUI
Lungime: 12,24 km
Antreprenor: Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade
Valoare: 680,40 mil lei (fără TVA) / 11,5 mil euro per km
Contract semnat: 1 iulie 2020
Durată: 12 luni proiectare + 24 luni execuție
Data finalizării: Q4 2023

Comenteaza