Autostrada Transilvania: Lucrările pe lotul UMB, Zimbor – Poarta Sălajului, supervizate de o companie de pe vremea Bechtel

Autostrada Transilvania: Lucrările pe lotul UMB, Zimbor – Poarta Sălajului, supervizate de o companie de pe vremea Bechtel
| Foto: Asociaţia Pro Infrastructura

O companie de consultanță care a asigurat și până acum supervizarea lucrărilor pe toată Autostrada Transilvania, încă de pe vremea când era construită de americanii de la Bechtel a semnat cu CNAIR supervizarea lucrărilor pe lotul Zimbor - Poarta Sălajului (12 km). 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul Zimbor - Poarta Sălajului (12 km) cu francezii de la Egis. Noul contract cu Egis a fost semnat pe 5 august 2022 pentru suma de 24,63 milioane de lei, potrivit unui anunț de atribuire publicat pe 11 august în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), a transmis economica.net.

Durata contractului, prevăzută în cadrul licitației câștigate de Egis, era de 160 luni începând, din care: 12 luni supervizarea pentru etapa de proiectare, 24 luni supervizarea pentru etapa de execuție a lucrărilor și 124 de luni supervizarea pentru perioada de garanție a lucrărilor.

În octombrie anul trecut, cu ocazia lansării a patru licitații pentru supervizarea de lucrări pe A3, reprezentanții CNAIR ne-au explicat că contractul semnat în 2004 cu Egis pentru supervizarea lucrărilor la Autostrada Brașov – Borș urma să înceteze.

„Aceste licitații au fost lansate pentru a se asigura serviiciile de supervizare pe sectoarele menționate, după finalizarea contractului cu Egis. După atribuirea contractelor pe secțiunile menționate, se va înceta contractul cu Egis, dar acest lucru se poate efectua atunci când va exista un Supervizor nou”, au transmis atunci reprezentanții CNAIR.

În cei 18 ani scurși de când americanii de la Bechtel a semnat cu CNAIR, au fost realizați aproape 100 de kilometri din cei 415 kilometri câți avea inițial mega-proiectul din Ardeal.

Pe 22 iulie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că a fost emis ordinul de începere pentru construcția secțiunii Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km) din Autostrada Transilvania (A3). Contractul pentru proiectarea și execuția acestui lot a fost atribuit firmelor lui Dorinel Umbrărescu.

Comenteaza